Rusové cílí na Donbas. Posílají tam další jednotky včetně Vagnerovy skupiny, uvádí Británie

Ruská ofenziva se zaměřuje na Donbas na východě Ukrajiny. Do oblasti míří další ruské jednotky, včetně žoldnéřů z ruské soukromé Vagnerovy skupiny. Ve své pravidelné ranní zprávě o válce na Ukrajině to v pondělí napsalo britské ministerstvo obrany.

Sledujeme online Kyjev/Moskva Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Proruské síly v Mariupolu

Proruské síly v Mariupolu | Foto: Alexander Ermochenko | Zdroj: Reuters

„Ruské jednotky se nadále shromažďují a reorganizují při přesměrování ofenzivy v oblasti Donbasu na východě Ukrajiny. Ruské jednotky, včetně žoldnéřů z ruské soukromé Vagnerovy skupiny napojené na ruský stát, jsou posílány do oblasti,“ uvedlo ministerstvo na twitteru.

Satelitní snímky ukrajinské Buči ukazují příkop na místě, kde se našel masový hrob

Číst článek

Podle dřívějších informací se ruští vojáci stahují od Kyjeva i ze severu země a soustřeďují se nyní zejména na východě Ukrajiny.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj varoval, že Rusko se chystá vedle Donbasu, což Moskva deklaruje, zaměřit i na jih Ukrajiny. V neděli Doněcká a Luhanská oblast hlásily zesílené ostřelování ruskými silami.

pj, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme