Kladno proti Třinci přišlo o vítěznou sérii. Útočníka Filipa překvapila defenzivní hra úřadujícího mistra

Až v šestém kole extraligové sezóny odešli hokejisté Kladna ze zápasu bez bodu. Třinci podlehli na domácím ledě 1:2. V utkání přitom do poloviny zápasu vedli, tentokrát ale nedokázali duel dotáhnout alespoň do prodloužení.

Tento článek je více než rok starý.

Kladno Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Matyáš Filip z Kladna v souboji s Jakubem Jeřábkem z Třince

Matyáš Filip z Kladna v souboji s Jakubem Jeřábkem z Třince | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: ČTK

„Byly tam šance, někdy se to otočí na naši stranu a někdy ne. Spíš to bylo o tom, že jsme ty šance nedali a do toho tam byly nějaké chybičky, které jsme doteď příliš nedělali,“ poznamenal kapitán Rytířů Tomáš Plekanec.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si ohlasy po zápase Kladno - Třinec

Do této chvíle procházelo Kladno, které se v nové sezoně vrátilo z chomutovského exilu do vlastní haly, extraligou pohodlně. Bodovalo ve všech pěti duelech – po dvou prohrách v nastavení třikrát v řadě zvítězilo.

Proti Ocelářům, se kterými Středočeši prohráli poslední tři utkání, vedlo díky brance Jakuba Klepiše z oslabení, skóre ale otočili útočníci hostů Daniel Voženílek a Aaron Chmielewski.

Gólu Jakuba Klepiše předcházela povedená asistence Matyáše Filipa

„Zápas jsme měli dvě třetiny úplně pod kontrolou a bylo to spíš o tom přidat druhý a třetí gól. Musíme se dál soustředit na proměňování šancí a dál hrát naší hru, kterou jsme doteď hráli,“ dívá se už k dalším zápasům.

Jeho tým byl do poloviny zápasu lepší, ale i přes řadu šancí, hlavně v úvodu druhé třetiny, nedokázal své vedení navýšit. Když navíc dokázali Oceláři z ojedinělé šance vyrovnat, už bylo pro Kladno složitější se do šancí dostávat.

Lakatoš bleskovým hattrickem posunul Vítkovice do čela extraligy, Třinec má druhou výhru v řadě

Číst článek

„Velkou roli hrál styl jejich hry. Stáli na červené čáře a jen čekali, až nahodíme puk a oni si to budou moct vyvézt. Třinec má tři tituly za sebou a hraje takovýto styl... Moc mi to k nim nesedí, ale jestli jim to přináší ovoce...,“ kroutí hlavou nad stylem hry Třince útočník Kladna Matyáš Filip. 

Třinec po minulé sezoně opustil kouč Václav Varaďa, po kterým Oceláři získali nejdříve stříbro a pak třikrát za sebou titulu. Nový kouč Zdeněk Moták měl výsledkově složitý start do sezony, ale nyní se mu podařilo vybojovat druhou výhru v řadě.

Další člen trenérského týmu Ocelářů Vladimír Országh se nad defenzivní taktikou jen pousměje.

„Samozřejmě, když jste v situaci, v jaké jsme my, kdy prohrajete první čtyři zápasy, chcete se dostat zpět na vítěznou vlnu. A jednoduše, dobrá obrana vyhrává zápasy. Ale stále máme daleko k ideálu a ke hře, kterou bychom chtěli předvádět,“ říká asistent trenéra Országh.

Další zápas čeká oba celky v neděli. Kladno jede do Mladé Boleslavi a Třinec přivítá doma Liberec. 

Petr Kadeřábek, bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme