Olomoucký kraj ocenil medailisty z dětské olympiády. Je mezi nimi i pětiletá malířka

Nejen tělesnou zdatnost, ale třeba i umělecké nadání hodnotili rozhodčí na zimní olympiádě dětí a mládeže. V lednu si na Vysočině výborně vedla v korespondenční výtvarné soutěži teprve pětiletá Magdalena Dudková, která skončila druhá. V Olomouci ji i ostatní medailisty tento týden ocenili zástupci Olomouckého kraje a bývalí vynikající sportovci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pětiletá  Magdalena  Dudková  skončila druhá na olympiádě dětí a mládeže na Vysočině

Pětiletá Magdalena Dudková skončila druhá na olympiádě dětí a mládeže na Vysočině | Foto: Tomáš Minarčík | Zdroj: Český rozhlas

„Namalovala jsem tenis, protože ho hraju,“ vysvětluje malá výtvarnice. To, co bude malovat, si vybrala sama.

Magdalena Dudková ale nemaluje jen tenis. Naposledy to byli například lvi. Jako učitelka ji vede Helena Lysá. Téma práce pro výtvarnou soutěž na olympiádě dětí a mládeže vybírat nemusela.

„Téma bylo dané: Sportujeme rádi. Kraj vyhlásil tuto soutěž, která doprovázela dětské zimní olympijské hry. Každý si mohl vybrat sport, který je mu blízký a milý, a ten se nějak snažil ztvárnit. Magdalenka si vybrala tenis, na obrázku ho hraje se svou sestřičkou,“ popisuje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na předávání cen olomouckým medailistům z dětské zimní olympiády nechyběl reportér Tomáš Minarčík

Magdalence je teprve pět roků a v soutěži skončila druhá. „Mě to také překvapilo. Zúčastnilo se víc dětí, dokonce čtyři od nás získaly krajskou cenu. Její obrázek byl mezi těmi, které postoupily do celostátního kola, a tam se asi líbil. Nečekali jsme to,“ přiznává učitelka.

Nečekala to ani maminka Magdalenky Oldřiška Dudková. „Moc mě to překvapilo, protože já jsem ani nevěděla, že se nějaké soutěže zúčastnila. My jsme se to dozvěděli až v lednu, když jsme šli k zápisu. Velmi nás to překvapilo,“ potvrzuje.

„Těší nás všechny aktivity našich dětí. Snažíme se, aby byly aktivní jak ve sportu, tak v té výtvarné výchově. Magdalenka maluje v podstatě pořád, každý den. Nemuseli bychom mít doma hračky, ale pastelky, papíry musejí být stále v zásobě,“ dodává se smíchem.

"Namalovala jsem tenis, protože ho hraju“ | Foto: Tomáš Minarčík

Tomáš Minarčík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme