Autor

Ondřej Jánoška

redaktor dopravní­ho zpravodajství webeditor rozhlas.cz/motozurnal

Datum narození­: 24. května 1982

Co dělám v rozhlase: Hlásím dopravní zpravodajství na Radiožurnálu (Zelená vlna) a také spravuji webové stránky magazínu Motožurnál.

Před rozhlasem: I před rozhlasem jsem se pohyboval v dopravě, ale v té době jako účastník silničního provozu. Přes rok jsem rozvážel pro jednu leteckou společnost letenky, díky čemuž jsem dokonale poznal Prahu. A abych se po večerech nenudil, pracoval jsem ještě v divadle Broadway jako uvaděč.

Co mě baví: Tématika automoto a všechno kolem ní, jízda na kole, bojové umění wing chun a sport obecně. Také mě baví trávit čas na chalupě na Vysočině, kam mohu utéct před všudypřítomnou městskou šedí.

redakce: Redakce dopravního vysílání a motorismu

RSS autora

Články autora

|Ondřej Jánoška |Technologie

Kulatá světla, červená barva. Legendární tramvaj T3 z 60. let odjíždí do důchodu

Odchází legenda, která zachránila tramvajovou dopravu v Praze - červená tramvaj s kulatými světly. Dopravní podnik stáhl všechny původní tramvaje T3 z běžných linek. Z ulic ale definitivně nezmizí. Od zítřka se s nimi můžete svézt na nové, takzvané nostalgické lince číslo 23. Ta povede ze Zvonařky přes Karlovo náměstí kolem Národního divadla a Pražského hradu nahoru na Královku.

|Ondřej Jánoška |Regiony

Řidiči se snaží přelstít modré zóny. Parkují tam, kde nejezdí 'kontrolní auto'

V centru Prahy se na podzim změní systém parkovacích zón. První městská část přejde na elektronický model, který platí od minulého roku například v Dejvicích nebo na Smíchově. Je to mimo jiné i proto, že podle Prahy 1 řidiči v posledních měsících začali častěji zajíždět do centra města a parkovat tam, kde nesmí. Myslí si totiž, že tam míň riskují pokutu než na nových zónách, které hlídá speciální kontrolní auto.

| Škoda Auto, Ondřej Jánoška |Ekonomika

Nová Škoda Superb Combi: Frankfurtská premiéra

Tuzemská automobilka Škoda v pondělí představila na letošním frankfurtském autosalónu dlouho očekávaný model Superb Combi. Automobilka si pro svoji novinku připravila hned několik zajímavostí a "vychytávek", které hladové oko českého zákazníka jistě zaujmou. Patří mezi ně například elektricky ovládané páté dveře nebo bezklíčový systém odemykání a startování vozu.

|Marika Táborská, Ondřej Jánoška |Ekonomika

Pohonné hmoty minulý týden opět zlevňovaly

U českých čerpacích stanic se v uplynulém týdnu projevil velký výprodej na trzích s ropou a opět se zlevňovalo. V případě nafty i benzinu to bylo o více než 30 haléřů na litr. Co čeká naše motoristy v tomto týdnu, záleží hlavně na přístupu distributorů a jejich snaze vydělat.