Autor

Ondřej Kapic

V Českém rozhlasu Plzeň moderuji většinou víkendové vysílání. Předchozí zkušenosti jsem nasbíral v soukromých rádiích.

Baví mě moje děti Tadeáš a Ondra, manželka a domácí zvěř. Mám rád trefný černý humor, herečku Whoopi Goldberg, dobrou taneční muziku a pak i saxofon a trubku.

RSS autora

Články autora

|Jiří Chum, Ondřej Kapic, Alžběta Havlová, bre, Vojtěch Kouřímský |Zprávy z domova

Strany budou řešit situaci ve vládě po odvolání Peake z ministerstva obrany

O další vládní krizi budou mimořádně jednat vedení parlamentních stran. Vztahy v koalici jsou napjaté. Premiér Petr Nečas odvolal včera Karolínu Peake z LIDEM z postu ministerstva obrany. Opozice se bude nejspíš snažit vyvolat hlasování o nedůvěře vládě. Koaliční strany naopak budou hledat možnosti, které by umožnily pokračování současné vlády.

|Ivana Bernáthová, Ondřej Kapic, Martin Křížek, Tereza Janouškovcová Bartůňková, Jan Bachorík, Dagmar Cestrová, Václav Rojík, Iveta Záleská |Zprávy z domova

Česko ničí povodeň. Na Frýdlantsku má zřejmě dvě oběti

Déšť zdvihá hladiny řek a způsobuje na řadě míst České republiky povodně. Nejhorší situace je zatím v Libereckém kraji. Na Frýdlantsku zřejmě zahynuli dva lidé. Informaci se zatím nepodařilo potvrdit, protože místo je nepřístupné. Obyvatele ze zatopených oblastí evakuuje vrtulník.

|Ondřej Kapic, Libor Procházka, Lukáš Vincourek, Jan Piroch, Aneta Vojtěchová |Regiony

Na Moravě a ve Slezsku nadále prší. Hladiny řek stoupnou

Vydatné srážky na východní Moravě a ve Slezsku zatím potvrzují varování meteorologů. Ti počítají s tím, že během dneška by tam mělo napršet až 50 mm srážek, v Beskydech pak dokonce až 150 milimetrů. Meteorologové předpovídají první a druhé stupně povodňové aktivity. V povodí Olše a Ostravice může dojít i ke třetím stupňům, tedy k vyhlášení stavu ohrožení.

|Lenka Rákosová, Ondřej Kapic, Jan Piroch |Regiony

Na Moravě a ve Slezsku hrozí povodně

Pro oblast Moravskoslezského, Jihomoravského, Zlínského a Olomouckého kraje vydal Český hydrometeorologický ústav s platností od dnešních 20 hodin výstražná varování před povodněmi a extrémními srážkami. Během sobotního dne bude na Moravě a ve Slezsku pršet a srážky se v průběhu neděle rozšíří dále na západ i do Čech. Od sobotního večera do pondělního rána odborníci očekávají na některých místech srážky až do devadesáti milimetrů.