Autor

Pavel Sedláček

Životní motto:
Vyznávám hodnoty, jako jiní běžní lidé - do jednoho motta se to skutečně nevejde. 

Před rozhlasem:
Vezmu to rychle. Narození, mateřská škola, základní škola, konzervatoř-obor housle, vysoká škola, obor housle a hudební výchova. Po vytrvalém a více či méně urputném vzdělávání nastala sedmiletá éra v soukromém zlínském rádiu. Poté jsem vyslyšel volání České rozhlasu, kde působím od roku 2002. 

Co mě baví:
Mám rád sport, a to aktivně i pasivně. Super je cyklistika a občas nějaká ta horská prémie - dokonale vyčistí hlavu. Zajímá mě historická literatura, hudba klasická, rocková i metalová, také muzika aktivní. Jakožto člověk postižený hudebním vzděláním si umím zahrát kromě houslí také na klávesy, kytaru či flétnu, rád si zazpívám. 

Kontakt:
tel.: 577 004 162 

E-mail: pavel.sedlacek@rozhlas.cz

RSS autora

Články autora

|Pavel Sedláček |Regiony

Matky už nemusí za svými předčasně narozenými dětmi dojíždět. Zlínská nemocnice jim postavila byty

Zlínská krajská nemocnice ve čtvrtek představila tuzemský unikát - tři speciální pokoje pro rodiče předčasně narozených dětí. A také byt pro čtyři maminky, které zpočátku musí za miminkem docházet na jednotku intenzivní péče. Díky pokojům s inkubátory mají rodiče s dítětem nepřetržitý kontakt. Doteď museli dojíždět i několik měsíců. Osmimilionový projekt Malé Mimi vznikl díky veřejné sbírce a krajským penězům.

|Pavel Sedláček |Regiony

Za legionellu v hotelu dostal ředitel 4 roky a dva měsíce vězení. Zaplatit má milionové odškodné

Soud potrestal provozního ředitele hotelu na Zlínsku, kde se objevila bakterie legionella. Muž dostal čtyři roky a dva měsíce vězení za to, že nerespektoval nařízení hygieniků a dál ubytovával hosty. Na nemoc způsobenou bakterií zemřel jeden Angličan a další muž z Prostějova onemocněl. Josef Milar má trvalé následky, sám dnes ale na jednání přišel. Soud mu přiznal odškodné téměř 6 milionů korun.

| ČRo, Pavel Sedláček |Regiony

Morava má první Lavičku Václava Havla, odhalili ji v centru Kroměříže

Na kroměřížském Velkém náměstí byla dnes slavnostně odhalena první moravská Lavička Václava Havla. Lavička, která je tvořena dvěma kovovými zahradními křesly spojenými s kulatým stolem, jehož středem prorůstá lípa, slouží jako místo potkávání, dialogu a diskusí. Devět laviček už stojí v Čechách, dalších sedm v jiných státech. Jejich autorem je Bořek Šípek.

|Pavel Sedláček |Regiony

Začíná zlínská Barum Czech Rally. Novinkou je odměna pro nejdelší skok závodního auta

Městskou rychlostní zkouškou dnes odstartuje ve Zlíně čtyřicátá šestá Barum Czech Rally. Představí se závodníci z devatenácti států, vítěze podniku evropského šampionátu poznáme v neděli odpoledne. Organizátoři letos vymysleli jednu novinku, na jedné z rychlostních zkoušek nainstalují umělý skok a auta, které doletí nejdál, finančně odmění.

|Pavel Sedláček, Jiří Svatoš |nepouzivat - Kultura

Začíná Letní filmová škola. Do Uherského Hradiště přijede režisérka Julia Taymorová

Uherské Hradiště zaplní až do 30. července filmoví fanoušci. Začíná 42. Letní filmová škola. Letos představí filipínskou kinematografii a také americký nezávislý film. Na slovácký nesoutěžní festival přijedou významní hosté, například americká režisérka Julia Taymorová, Polák Janusz Majewski nebo český režisér Ivan Passer.

|Pavel Sedláček, Stanislav Zbyněk |Ostatní sporty

Do Holešova míří legenda světové cyklistiky. Tinker Juarez se chystá na Bikemaraton Drásal

Legenda světové cyklistiky Tinker Juarez ozdobí holešovský Bikemaraton Drásal. Na jednom z nejvýznamnějších tuzemských závodů horských kol se pětapadesátiletý Američan z týmu Cannondale představí na nejdelší distanci. Pojede se celkem na pěti trasách, Obr Drásal měří 177 kilometrů a startuje v sobotu už v 5:30.