Autor

Pavla Dluhoschová

Znamení: Panna

Životní motto:

Co dělám v rozhlase: Domácí zpravodajství z různých oborů, nejbližší jsou mi sociální témata.

Před rozhlasem: Žádné „před rozhlasem“ nebylo.

Co mě baví: Každou chvíli něco jiného, pořád rodina a knížky.

Co mě nejvíc dostane: Taky každou chvíli něčím jiným – dneska karamelovou čokoládou.

Z rozhlasové pavlače: (aneb víte, co se o Vás říká?) Pavlač – co to je? :-)

redakce: redakce kultury a životního stylu

RSS autora

Články autora

|Pavla Dluhoschová, mta, Evelyna Kulíšková |Zprávy z domova

Atentát na Heydricha připomene výstava v kulisách koncentračního tábora

Replika koncentračního tábora vyrostla v Praze na Karlově náměstí. Jeho kulisy slouží k netradiční výstavě, která mapuje československý odboj 70 let po atentátu na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha. Připravilo jí Sdružení Post Bellum, které návštěvníky přenese do doby protektorátního Československa.

|Pavla Dluhoschová, Lucie Maňourová |Divadlo

Letní sezonu divadelní lodi Tajemství zahájí Válka s mloky

Poetické divadlo za letní noci, šumění řeky a k tomu úchvatné panorama Prahy a proměnlivé přírodní scenérie – takové zážitky nabízí loď Tajemství bratří Formanů. Po roční technické pauze vpluje dnes večer do nové sezony a jako už tradičně ji zahájí hostující Divadlo Aqualung.

|Pavla Dluhoschová, pir |Historie

Národní muzeum v Praze vystavilo tajemné Jirušovy bedny

Národní muzeum v Praze vystavilo tajemné bedny, které podle závěti farmakologa a botanika Bohuslava Jiruše mohou být otevřeny až 200 let po jeho smrti, tedy v roce 2101. Badatelé chtěli jejich obsah prozkoumat za pomoci moderní techniky, veřejnost s tím ale v anketě nesouhlasila.

|Pavla Dluhoschová |Zprávy z domova

Akce Daruj krev s Českým rozhlasem jde do dalšího kola

Zítra od 8 do 12 hodin můžete v Praze darovat krev s Českým rozhlasem - buď přímo v rozhlasové budově na Vinohradské 12, nebo ve fakultních nemocnicích na Vinohradech, na Karlově náměstí, v Thomayerově nemocnici v Krči a v Ústřední vojenské nemocnici ve Střešovicích.

|Pavla Dluhoschová, Kateřina Kozmová |Zprávy z domova

Hudebníci podpoří nadaci Drop In, která se musí vystěhovat z Prahy 1

Drogově závislí v Praze by mohli přijít o substituční terapii. Nadace Drop In totiž dostala výpověď od radnice Prahy 1 ze svého sídla v ulici Ve Smečkách. Nadaci se proto rozhodli pomoct hudebníci, kteří večer vystoupí v pražském Lucerna Music Baru na benefičním koncertě nazvaném ‚Nikdy není pozdě‘. Magistrát už sice nabídl Drop Inu náhradní prostory na Bulovce, ordinace se tam ale může přestěhovat až za 4 měsíce. V krajní situaci by tak pacienti mohli skončit opět na ulici v područí drog.