Autor

Pavlína Fendeková

Co dělám v rozhlase:
Po desítkách let v Českém rozhlase je ze mě zprávařka, to znamená, že tvořím zpravodajské relace, které zároveň interpretuji.

Před rozhlasem:
Do rádia jsem nastoupila v roce 1985, hned po ukončení českobudějovického gymnázia. Tehdy jsem vůbec netušila, že se se spoustou spolužáků i učitelů budu za pár let potkávat pracovně, například Janem Zahradníkem.

Před revolucí vypadalo vysílání úplně jinak než dnes, ale ať už jsem dělala písařku a rozepisovala pořady nebo četbu nebo ve zpravodajství psala to, co diktoval redaktor, a později natáčela, stříhala a vysílala, vždycky mě to moc bavilo.

Co mě baví:
Mohu si – jako asi málokdo – dovolit říct, že práce mě baví. Je ale úžasné být nejrychlejší, vědět o něčem mezi prvními a potkat se a mluvit s lidmi, ke kterým bych se jinak těžko blíž dostala. Na moc koníčků mi už času nezbývá. Když pomineme rodinu a práci, další, bez čeho nemůžu být, jsou zvířata.

RSS autora

Články autora

|Ivan Mls, Pavlína Fendeková |Zprávy z domova

Policie obvinila ředitelku Regionální rady Jihozápad z manipulací s dotacemi

Protikorupční policie obvinila tři vysoké funkcionáře Regionální rady Jihozápad kvůli zmanipulovanému výběru žadatelů při rozdělování evropských dotací ve výši přes šest miliard korun. K bývalému řediteli Jiřímu Trnkovi a jeho podřízenému Martinu Půlpytlovi dnes k obviněným přibyla také současná ředitelka úřadu Klára Böhmová. Ta obvinění odmítá.

|Pavlína Fendeková, Michaela Vydrová |Regiony

U Lipenské přehrady vznikla nová cyklostezka

Návštěvníci Lipenské přehrady budou moci využívat novou cyklostezku. Vůbec první na pravém břehu nádrže. Přes zimu, pokud napadne sníh, na ni můžou vyjet běžkaři. Pořádná zima ale na jih Čech ještě nedorazila, takže není jisté, kdo ji po dnešní kolaudaci vyzkouší jako první. Možná pěší turisté.