Autor

Petr Čermák

(externí spolupracovník)

Znamení: Patrně Beran

Životní motto:S chutí do toho a půl je hotovo :-)

Co dělám v rozhlase: Příležitostně vysílám Sporžurnál a jako externí reportér se rád věnuju veslování, ryzímu sportu, ve kterém nic neošvindlujete.

Před rozhlasem: Batole, žák, student, veslař, novinář.

Co mě baví: Slunce, cestování, sport.

Co mě nejvíc dostane: Švýcarské železnice, novozélandské víno, česká svíčková na smetaně.

Z rozhlasové pavlače: (aneb víte, co se o Vás říká?)Někdy je lepší nevědět.

redakce: sportovní redakce

RSS autora

Články autora

|Petr Čermák, Michal Jurman, David Nyč |Ostatní sporty

Baumrtová s Chocovou zakončily zimní sezonu plaveckou exhibicí v Glasgow

Hned dvě české plavkyně byly k vidění na prestižním plaveckém souboji výběru Evropy proti Spojeným státům americkým a Simona Baumrtová ani Petra Chocová se neztratily. Také jejich výkony totiž spolurozhodly o tom, že výběr starého kontinentu prohrál s Amerikou až po dodatečné polohové štafetě o jediný bod 131:132.

|Petr Čermák, Lucie Husárová 1, Věra Pfeifferová |Zprávy z domova

Držitelé průkazu osob se zdravotním postižením by mohli automaticky dostávat příspěvek na mobilitu

Příspěvky na sociální služby bude místo krajů i příští rok rozdělovat stát. Počítá se také s tím, že držitelé průkazu osob se zdravotním postižením by měli automaticky dostávat příspěvek na mobilitu. Změny v zákoně o sociálních službách budou dnes schvalovat poslanci.

|Petr Čermák, Tereza Jelínková |Hokej

Bickell je pro kluky něco jako hokejový kompas, říká trenér Orlů Stloukal

Už druhou sezonu brázdí hokejisté Znojma kluziště soupeřů v mezinárodní EBEL lize, a nemohou si ji vynachválit. Oproti první české lize, v níž působili předtím, je prý mnohem kvalitnější. A Orli v ní letos rozhodně nehrají druhé housle, pohybují se ve středu tabulky, posledním odehraném utkání rozdrtili 6:1 Dornbirn. Velmi výrazně se na dobrých výsledcích Jihomoravanů podepisují zahraniční posily.

|Petr Čermák |Ostatní sporty

Vedení čekého veslování uvažuje o kandidatuře na pořádání MS 2015

Ano, Ondřej Synek je zlatý. Splnil si sen svůj i všech fanoušků českého veslování. Těch přijela na Nový Zéland opravdu jen hrstka, sám Synek jich napočítal na břehu všehovšudy pět, ztracených v desetitisícovém novozélandském davu. A tak se nabízí otázka: jaká je šance, že čeští příznivci uvidí Ondřeje Synka závodit doma, a zároveň ve světové konkurenci?

|Petr Čermák |Ostatní sporty

Mistr světa Synek spěchá na dvojitou oslavu

EXLUZIVNÍ ROZHOVOR – Skifař Ondřej Synek je mistrem světa. Na jezeře Karapiro na Novém Zélandu vybojoval pro Česko historicky první zlato na světovém šampionátu v olympijské veslařské disciplíně. Závod zajel dokonale takticky a po úchvatném souboji triumfoval s velkým náskokem před domácím Mahém Drysdalem. Ondřej Synek tak výtečně uzavřel fantastickou sezónu, ve které vyhrál, co se dalo.