V Praze bude kvůli opravě železničního mostu od pátku uzavřená Průmyslová ulice

Pražskou dopravu čeká od zítřka další velká zkouška. Jedna z nejvíce frekventovaných ulic, Průmyslová v Hostivaři, bude pod železničním mostem neprůjezdná. A to po celý prodloužený víkend. Značky zákaz vjezdu začnou platit od zítřejší jedné hodiny ranní.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

kolony v hlavním městě

kolony v hlavním městě | Foto: Ondřej Jánoška

„To bude problém, hlavně na Jižní spojce, ze všech stran. Tam je to už teď špatné. Natož jestli zavřou Průmyslovou...,“ reaguje na uzavírku jeden z řidičů. „Bude tam asi velký kolaps v okolních ulicích. Asi to tam bude docela ‘veselé‘. Jak tam, tak i dole na Poděbradské,“ konstatuje další.

Řidiči dobře ví, jak důležitá je pro pražskou dopravu Průmyslová ulice. Díky ní se lidé z Jižního Města a Hostivaře dostávají na Jižní spojku, ale především do severní části města. Přestože jsou tam dva pruhy v každém směru, ve špičkách jezdí auta téměř krokem. Ale i v jiných časech se jen zřídka stává, že se podaří některou ze světelných křižovatek projet na poprvé.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Praze bude od pátku uzavřená frekventovaná Průmyslová ulice. Podrobnosti zjišťovala redaktorka Eva Kézrová

O tom, že jakékoli omezení na Průmyslové ulici znamená velké dopravní komplikace, se přesvědčili řidiči už v září. Tehdy byla uzavřená a tvořily se dlouhé kolony. Byly ucpané celé Strašnice, Dolní i Horní Měcholupy a také Hostivař. Problémy tehdy navíc způsobovalo i omezení na Jižní spojce na lanovém mostě.

Stejně jako v září je důvodem čtyřdenní uzavírky oprava železničního mostu. „Kompletní uzavírka je nutná nejprve pro zvedání a přesun nosníků na provizorní podpěry. Potom pro spuštění rekonstruovaných nosníků na opravenou spodní stavbu mostu,“ popisuje Iveta Štočková ze společnosti Eurovia.

Průmyslová ulice bude hodinu po čtvrteční půlnoci prakticky až do úterního rána pro auta obousměrně uzavřena pod železničním mostem mezi ulicemi Plukovníka Mráze a U Továren.

Objízdná trasa je sice připravena, ale zavede auta na frekventovanou Kutnohorskou ulici. Největší problémy se dají čekat zítra, tedy v pátek ráno i odpoledne.

Uzavírka na ulici Průmyslová | Foto: Český rozhlas

Eva Kézrová, Dominika Kvapilová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme