Bramborový salát s medovým dresinkem nebo punčové hrušky. Studenti soutěžili o nejchutnější jídlo z brambor

V Havlíčkově Brodě soutěžili studenti hotelových škol o nejchutnější pokrm z brambor. Pod přísným dohledem odborné poroty připravovali bramborový salát například s olivami nebo polníčkem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V Havlíčkově Brodě soutěžili studenti hotelových škol o nejchutnější pokrm z brambor

V Havlíčkově Brodě soutěžili studenti hotelových škol o nejchutnější pokrm z brambor | Foto: Hana Mikulincová

„Některé suroviny a kombinace se mi zdají skutečně zvláštní. U první soutěžící jsem si všiml, že do brambor dala olivy a granátové jablko, to už se mi zdá docela drastické, ale nechám se překvapit,“ zapisuje si poznámky o dovednosti studentů, kteří tvoří originální bramborové saláty, hlavní rozhodčí Vladimír Picka.

Zajímavé suroviny do salátu dává také studentka havlíčkobrodské hotelové školy Gabriela Nováková. „Suroviny jsem vybírala podle chuti a podle barvičky. Jsou tam čerstvé fazolky, černé olivy, cherry rajčátka,“ popisuje Gabriela. Její lehký salát porotci nakonec ocenili druhým místem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na soutěži O bramborovou pochoutku Vysočiny natáčela Hana Mikulincová

O patro výš se připravují sladké dezerty. Nad bramborovými trojhránky s květy se sklání studentka Lenka Badurová.

„Přemýšlela jsem nad tím tak dva, tři, čtyři dny. Hledala jsem na internetu, paní mistrová mi poradila. Nejtěžší byly ozdoby – bramborové květy,“ říká Lenka, jejíž zákusek získal bronzovou medaili.

Stříbro si odnesly punčové hrušky v bramborovém těstě. Nejvíc bodů získal bramborový pytlík plněný tvarohovou kaštanovou náplní s aroniovou omáčkou a rakytníkovým dekorem s křupinkou.

Soutěž „O bramborovou pochoutku Vysočiny“ je tradiční součástí Bramborářských dnů, které se v pátek konaly v Kulturním domě Ostrov a v sobotu pokračují dopoledním programem na Havlíčkově náměstí.

V Havlíčkově Brodě soutěžili studenti hotelových škol o nejchutnější pokrm z brambor | Foto: Hana Mikulincová

Hana Mikulincová, mka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme