Ceny za občerstvení na MotoGP jsou vysoké. Milovníci motorek s tím ale počítají

Řev závodních motorek se po celý víkend rozléhá kolem brněnského Masarykova okruhu. Na polích kolem závodiště hraje hudba, stojí stánky s občerstvením, kolem kterých stanují milovníci motoristického sportu. Do Brna jich jezdívá přes 200 tisíc, podstatná část z ciziny. I proto tu pivo může stát 50 a klobása 80 korun.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Přírodní tribuna na tzv. stadionu Masarykova okruhu

Přírodní tribuna na tzv. stadionu Masarykova okruhu | Foto: Tomáš Adamec

Ti, kteří na MotoGP jezdí, ale s vyššími cenami počítají. Otec se dvěma náctiletými syny mi u svého Ceedu s ostravskou značkou říká, že tu za sobotu a neděli nechají asi 15 tisíc.

„Loni jsme spali blíže u dálnice a to bylo hodně chození. Přišli jsme na závody,“ říká mi milovník MotoGP a omlouvá se, že už chtějí postavit stan a vyrazit na dráhu. Nedaleko sedí v zahradních křesílkách dva čtyřicátníci.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mezi diváky MotoGP natáčí redaktor Petr Kološ

Evidentně nespěchají. Z dodávky jim čouhají peřiny a sud piva. Je prý lepší než to, co se točí v kempu. „Plzeň je Plzeň. Chodí sem i Němci, ale nedáme. Sami máme málo. Spíme v dodávce, v peřinách,“ směje se Fána46.

U východu z kempu - mezi stánky s pivem, hot-dogy, pizzou nebo hamburgery stojí slečna a za ní veliký stánek s ovocem a zeleninou.

„Jelikož je docela příznivé počasí, tak na osvěžení ovoce, zelenina. A taky, aby se lépe vstřebal alkohol. Není to tak, že by to brali po kvantech, ale úplný propadák to není. Nejvíc berou nektarinky. Jedna stojí dvacet, máme lidové ceny,“ říká Pavel Turek v nadsázce u nektarinky zhruba pětkrát dražší, než je běžné.

Motorkáři, kteří dají za víkendové vstupné nejméně 2 tisíce korun, už ale nad nějakou korunu navíc přimhouří oko.

Petr Kološ Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme