Entomologický den v Otrokovicích nabízel i ochutnávku cvrčků a červů

V Otrokovicích dnes ukazovali nejzajímavější brouky, motýly a pavouky z celého světa. Na Mezinárodním entomologickém dnu představila stovka sběratelů několik desítek tisíc exemplářů. Součástí byla i ochutnávka hmyzu, hlavně pak moučných červů a cvrčků.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Otrokovický entomologický den nabídl i ochutnávku červů a cvrčků

Otrokovický entomologický den nabídl i ochutnávku červů a cvrčků | Foto: Pavel Sedláček

„To má neutrální chuť,“ řekl Vladislav Straka ze Zlína, který ochutnal velké moučné červy i cvrčky.

„Možná pro někoho, když se to neochutí, tak to je jako trošku nahořklé, prostě jako polystyren.“

Červy a cvrčky na pánvi připravovala Marie Borkovcová. „Dopředu jsme připravili perníčky, ve kterých je mouka z malých moučných červů,“ popisovala.

„A potom ještě tyčinky z lístkového těsta a na nich je nasypaný také podrcený malý moučný červ, velký moučný červ.“

Pavel Sedláček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme