Gastronomický festival Ryba z Čech nabídne pochoutky z tuzemských chovů

V pěti pražských restauracích dnes začíná první ročník gastronomického festivalu Ryba z Čech. Potrvá do 15. srpna a účastníkům nabídne ty nejkvalitnější čerstvé ryby z českých chovů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Příprava sivena a zeleninového salátu

Příprava sivena a zeleninového salátu | Foto: Ivana Šuláková

Organizátoři chtějí upozornit na to, že české ryby z rybníků žijí v přirozeném prostředí a proto je jejich kvalita vyšší než u dovážených ryb. Navíc nejsou tučné. Podle pořadatele Pavla Suchánka chtějí také představit lidem i jiný druh ryb než je klasický kapr nebo pstruh.

„V českých vodách je mnohem více druhů ryb, které bychom chtěli lidem představit na talíři. Zároveň jsme schopni taky představit různé druhy zpracování nebo různé druhy receptů na tyto ryby. A to je důvod, proč jsme se rozhodli ten festival uspořádat,“ řekl Suchánek.

Gastronomický festival návštěvníkům nabídne za jednotnou cenu 280 korun speciální tříchodové menu. Ochutnat budete moci nejen klasiku - kapra a pstruha, ale také maso sivena, candáta, sumce, štiky nebo úhoře. Místo u stolu si můžete rezervovat i na internetu.

Igor Maňour, Anna Königsmarková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme