Inspirace na netradiční bramborový salát nabízí Mratín

Kuchaři z celé republiky si dnes dají dostaveníčko v Mratíně u Prahy. Důvodem je už pátý ročník republikového salátového mistrovství. Závěr této tradiční akce by měl odpovědět na otázku, kdo se pro letošní rok stane Mistrem České republiky v přípravě bramborového salátu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bramborový salát - příprava

Bramborový salát - příprava | Foto: Czech specials

Letos se do soutěže přihlásilo 23 tříčlenných soutěžních týmů. Titul Mistra České republiky ale nemusí získat jen ostřílení profesionálové. Mistrovství totiž každoročně láká také kuchaře - amatéry a kuchařské učně.

Učni totiž mívají pořádnou dávku odvahy a nebojí se saláty ozvláštnit neobvyklými způsoby. Třeba loni porotu oslnil bramborový salát zdobený slaninou v čokoládě.

Jaký salát bude chutnat porotcům letos, na to je zatím předčasné odpovídat. Předseda poroty a známý moderátor Jan Rosák už ale každopádně ví, co bude se svými kolegy hodnotit:„Budeme hodnotit samozřejmě hlavně chuť. Ta je podstatná. Potom si myslím, že je taky důležitý vzhled toho salátu.“


Porotci přihlédnou také k vůni a zmíněné originalitě soutěžních salátů. Podle těchto kritérií nakonec vyberou tři nejlepší týmy a určí toho, kdo se může po celý následující rok pyšnit mistrovským titulem.

Martin Trnka, Marína Dvořáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme