Inspirace na netradiční bramborový salát nabízí Mratín
Kuchaři z celé republiky si dnes dají dostaveníčko v Mratíně u Prahy. Důvodem je už pátý ročník republikového salátového mistrovství. Závěr této tradiční akce by měl odpovědět na otázku, kdo se pro letošní rok stane Mistrem České republiky v přípravě bramborového salátu.
Letos se do soutěže přihlásilo 23 tříčlenných soutěžních týmů. Titul Mistra České republiky ale nemusí získat jen ostřílení profesionálové. Mistrovství totiž každoročně láká také kuchaře - amatéry a kuchařské učně.
Učni totiž mívají pořádnou dávku odvahy a nebojí se saláty ozvláštnit neobvyklými způsoby. Třeba loni porotu oslnil bramborový salát zdobený slaninou v čokoládě.
Jaký salát bude chutnat porotcům letos, na to je zatím předčasné odpovídat. Předseda poroty a známý moderátor Jan Rosák už ale každopádně ví, co bude se svými kolegy hodnotit:„Budeme hodnotit samozřejmě hlavně chuť. Ta je podstatná. Potom si myslím, že je taky důležitý vzhled toho salátu.“
Porotci přihlédnou také k vůni a zmíněné originalitě soutěžních salátů. Podle těchto kritérií nakonec vyberou tři nejlepší týmy a určí toho, kdo se může po celý následující rok pyšnit mistrovským titulem.