Kachny poráželi ve špíně přímo v restauraci v pražské Sapě. Inspekce podnik zavřela

Státní zemědělská a potravinářská inspekce společně s Policií ČR v úterý uzavřela restauraci Thi Ai Lien Le v pražské tržnici Sapa. Na místě zajistila živé i již usmrcené kachny a nádobu s drůbežími vnitřnostmi. Restaurace navíc hrubě porušovala hygienické podmínky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Inspekce našla jak vykrvácené, tak ještě živé kachny

Inspekce našla jak vykrvácené, tak ještě živé kachny | Foto: Státní zemědělská a potravinářská inspekce

„V jedné z místností zázemí restaurace inspektoři ve stísněném prostoru zjistili přítomnost osmi živých kachen, vedle kterých na vzdálenost cca jednoho metru bylo umístěno další vykrvené kachní tělo a to v těsné blízkosti úložiště pytlů s dřevěným uhlím,“ uvedl mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

Pod dřezem se navíc nacházela velká plastová nádoba se zbytky zeleniny a vnitřností včetně obsahu žaludků. Stěny nádoby byly znečištěny zbytky peří. Po vyndání bylo zjištěno, že se v této nádobě nacházely vnitřnosti od 38 kusů drůbeže, uvádí dále mluvčí.

V částech provozovny navazujících přímo na restauraci byly navíc naskladněny další předměty - např. stavební míchačka, boty, oděvy a další - i tady inspektoři zjistili zcela neakceptovatelné hygienické podmínky.

Kontrola dále našla silně znečištěné povrchy pracovních ploch, pracovního náčiní a podlah. Hrozilo tak vysoké riziko kontaminace připravovaných pokrmů.

Kvůli zjištění nelegální porážky byli na místo přivolání i pracovníci Městské veterinární správy v Praze. Potravinářská inspekce zakázala prostory dále užívat a s kontrolovanou osobou zahájí správní řízení o uložení pokuty.

Petra Holinková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme