Kuchařky ze školních jídelen se na speciálním kurzu učí zdravě vařit

Kuchařky i učitelé chtějí změnit stravování ve školních jídelnách Pardubického kraje. Ekocetrum Paleta pro ně pořádá speciální kurz, kde si během šesti dní vyzkoušejí uvařit zdravé a vyvážené jídlo, sestavit jídelníček a také načerpají inspiraci, jak děti naučit jíst zeleninu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nová školní jídelna na sokolovském gymnáziu

Nová školní jídelna na sokolovském gymnáziu | Foto: Karlovarský kraj

Projektu Zdraví na talíři, který finančně podpořila Evropská unie, se účastní zástupci mateřských a základních škol.

„Tady se vzdělávají kuchařky v kuchyni. Nahoře se nám vzdělávají teďka vedoucí školních jídelen. Ti se dozvídají právě, jak otevřít školní jídelnu a jak ji pojmout trochu jinak, jako osvětové vzdělávací centrum, jak se hlavně nebát změn,“ vysvětluje organizátorka Lada Kalinová a dodává:

„Pro učitele máme sadu podzimních seminářů, kde se jim budeme také snažit říct, aby vzali jídelnu jako parťáka, využili ji pro praktickou výuku.“

Iveta Záleská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme