Kupujte české výrobky, radí odborník na kvalitu potravin

Případy závadného masa z Polska jsou v poslední době stále častější. Naposledy se objevilo kuřecí maso se zakázanými antibiotiky v Poličce. Prodejce musel výrobek stáhnout z obchodů. Odborník na kvalitu potravin Petr Baudyš proto doporučuje pozorně číst etikety a kupovat hlavně české produkty.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kuřecí maso (ilustrační snímek) | Foto: Fotobanka PhotoRack

„České potraviny jsou na tom velice dobře. Potravinářské podniky jsou na špičkové evropské úrovni,“ říká Baudyš a dodává, že Česká republika má mnohem vyšší standardy kvality než okolní země.

Vzhledem k masivnímu obratu polského exportu se potravinám z Polska lze úplně vyhnout jen těžko, spotřebitelé ale mohou své nákupy ovlivnit důslednou kontrolou etiket, vysvětluje Baudyš.

„Polsko je druhým největším dodavatelem, obrat je přes 20 miliard korun. Těžko se vyhneme polským potravinám, ale vše má v ruce zákazník. Přečíst etiketu a podle toho se rozhodnout,“ radí odborník.

Drahomíra Bačkorová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme