Mlékárenský den v Přibyslavi navštívily tisíce lidí. Letos poprvé tu byly i ovčí sýry

Přibyslav dnes byla městem plným mléčných výrobků. Na náměstí se totiž uskutečnil tradiční mlékárenský den. Tisíce návštěvníků mohly nejen ochutnat a nakoupit mléko, sýry a jogurty, ale i užít si příjemnou atmosféru, která mlékárenský den provází.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mlékárenský den v Přibyslavi

Mlékárenský den v Přibyslavi | Foto: Daniel Zach

„Teď jdu na ochutnávku. Vyjížděl jsem v šest hodin, tady od Větrného Jeníkova,“ popisuje Ladislav Crhonek, který se jako mnozí jiní vydal do Přibyslavi vyzkoušet nové i známé sýry, tvarohy a další mléčné výrobky.

Nenechal se odradit ani počasím. Od rána bylo nad Přibyslavským náměstím zataženo a slunce jen na chvíli vykouklo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na mlékárenský den v Přibyslavi zavítaly tisíce návštěvníků. Včetně reportéra Daniela Zacha

Za mléčnými výrobky se vydali lidé z dalekého okolí. Naopak někteří využili jen krátkou chvilku, aby si nakoupila novinky a známé výrobky za levnější ceny.

Lidé nakupovali i do zásoby pro celou rodinu. A ti, kteří neměli dost, si zasoutěžili v pití mléka.

Mezi muži se s půllitrem nejrychleji vypořádal Zdeněk Jindra:

„Když má člověk dobrou klapku, tak to pustí dovnitř a je to. Kdo je zvyklý na pivo, tak vypije i mléko,“ říká urostlý vzpěrač půllitrů. Druhým dechem dodává, že pivo vypije rychleji než mléko. „Je hustší, teče pomaleji,“ vysvětluje.

Spokojení byli i vystavovatelé. Letos se jich do Přibyslavi dostalo šestnáct. A vůbec poprvé si návštěvníci mohli koupit ovčí sýry.

Daniel Zach Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme