Mlékárenský den v Přibyslavi navštívily tisíce lidí. Letos poprvé tu byly i ovčí sýry
Přibyslav dnes byla městem plným mléčných výrobků. Na náměstí se totiž uskutečnil tradiční mlékárenský den. Tisíce návštěvníků mohly nejen ochutnat a nakoupit mléko, sýry a jogurty, ale i užít si příjemnou atmosféru, která mlékárenský den provází.
„Teď jdu na ochutnávku. Vyjížděl jsem v šest hodin, tady od Větrného Jeníkova,“ popisuje Ladislav Crhonek, který se jako mnozí jiní vydal do Přibyslavi vyzkoušet nové i známé sýry, tvarohy a další mléčné výrobky.
Nenechal se odradit ani počasím. Od rána bylo nad Přibyslavským náměstím zataženo a slunce jen na chvíli vykouklo.
Na mlékárenský den v Přibyslavi zavítaly tisíce návštěvníků. Včetně reportéra Daniela Zacha
Za mléčnými výrobky se vydali lidé z dalekého okolí. Naopak někteří využili jen krátkou chvilku, aby si nakoupila novinky a známé výrobky za levnější ceny.
Lidé nakupovali i do zásoby pro celou rodinu. A ti, kteří neměli dost, si zasoutěžili v pití mléka.
Mezi muži se s půllitrem nejrychleji vypořádal Zdeněk Jindra:
„Když má člověk dobrou klapku, tak to pustí dovnitř a je to. Kdo je zvyklý na pivo, tak vypije i mléko,“ říká urostlý vzpěrač půllitrů. Druhým dechem dodává, že pivo vypije rychleji než mléko. „Je hustší, teče pomaleji,“ vysvětluje.
Spokojení byli i vystavovatelé. Letos se jich do Přibyslavi dostalo šestnáct. A vůbec poprvé si návštěvníci mohli koupit ovčí sýry.