Na ústeckém Střekově nejvíce zapáchá výroba olejů z řepky. Firmy musí zmírnit zápach

V Ústí nad Labem by se mělo lépe dýchat. Firmy v areálu bývalé Setuzy na ústeckém Střekově musí do konce května krajskému úřadu předložit opatření ke zmírnění zápachu. Podle odborného posudku nejvíce zapáchá výroba olejů z řepky společnosti UstiOil.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Setuza | Foto: Jan Rosenauer

Nepříjemný zápach také odchází z čistírny odpadních vod firmy Infraspol. Vzniká při problémech s nezakrytou částí mechanického předčištění.

Zakrytí biologické části čištění ale není z hlediska technologie vhodné, proto se budou hledat jiná řešení.

Studie prokázala, že společnost Energy úspěšně zachytává zápach z výroby mastných kyselin a Oleochem z provozu glycerinky. Přesto budou nutná některá opatření, která firmy připraví.

Gabriela Hauptvogelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme