Na výstavě v Jeseníku můžete ochutnat vánoční tabule uvařené studenty gastronomie

Nejen vánoční cukroví dnes provoní Kapli v Jeseníku. Práce studentů zde od devíti hodin prezentuje zdejší Střední odborná škola gastronomie a potravinářství. Chce veřejnosti ukázat, jak jsou žáci šikovní, co všechno umějí, a případně nalákat další.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vánoční tabule

Vánoční tabule | Foto: stock exchange

Kapli zaplaví desítky studentů a stovky zvědavců. Na tradiční vánoční výstavě jesenická gastroškola představí všechny obory, které se na ní dají studovat. A na výtvorech studentů je co obdivovat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pozvánka Andrey Švubové na výstavu jesenické gastronomické školy v Kapli

„Použili jsme nové trendy ve výzdobě vánočních tabulí i nové materiály, o nichž mnozí ani netuší, že se dají na výzdobu vánočních tabulí použít. Snažili jsme se ukázat různé barevné kompozice, které lze na slavnostní vánoční stůl nachystat,“ prozradila ředitelka školy Silvie Pernicová.

Své výrobky budou na výstavě nabízet k ochutnávce i budoucí řezníci, pekaři či cukráři, které už přes měsíc zaměstnává příprava vánočního cukroví na zakázku. Pečou ho 800 kilogramů.

„Zastáváme názor, že tradiční vánoční receptury jsou zdravé. Používáme i regionální suroviny, hodně ořechy. Žádné náhražky, žádná umělá barviva,“ ujišťuje Pernicová.

Letošní novinkou jsou zázvorové hvězdičky připravené podle oprášené staré receptury pocházející z britských ostrovů.

Andrea Švubová, dab Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme