Nově otevřená restaurace v Hradci Králové dává šanci dlouhodobě nezaměstnaným

Pracovní příležitost pro dlouhodobě nezaměstnané nabízí nově otevřená restaurace a kavárna Dobromysl v Hradci Králové. Za jejím vznikem stojí obecně prospěšná společnost Lávka. Peníze z provozu pak podpoří činnost nízkoprahového centra Prostor Pro. Práci zde našlo už osm lidí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Salát s chřestem

Salát s chřestem | Foto: Alakarte

Úpravy podniku probíhaly od začátku letošního roku, dnes se kavárna poprvé otevřela veřejnosti. „Jedná se restauraci s kavárnou a otevřeno bude pondělí až pátek od 8 do 22 hodin,“ přibližuje ředitelka společnosti Lávka Marie Vrzáková.

Restaurace se pokusí vyjít vstříc vegetariánům i lidem trpícím bezlepkovou dietou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nově otevřená restaurace v Hradci Králové dává šanci dlouhodobě nezaměstnaným.mp3

„Vždycky zde budou dvě zeleninová jídla. Zdravá, bezlepková, vegetariánská a třetí bude klasické normální jídlo,“ vysvětluje šéfkuchař Tomáš Sodomka.

Jednou z hlavních myšlenek podniku je pomoc lidem, kteří dlouhodobě nemohou najít práci.

„Myšlenka sociálního podniku je taková, že zaměstnáváme část zaměstnanců, kteří jsou znevýhodněni na trhu práce. Dva zaměstnanci jsou ze skupiny dlouhodobě nezaměstnaných a dva zaměstnanci ze skupiny mladých lidí, kteří mají problém při vstupu na trh práce,“ říká Marie Vrzáková.

„Dalším rysem sociálního podniku je to, že zisk půjde zpátky do rozvoje restaurace a částečně také na aktivity občanského sdružení Prostor Pro,“ dodává ředitelka.

Anna Maňourová, Lucie Valášková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme