O vztahu mezi výživou a zdravím diskutují v Olomouci odborníci z celého světa

Do Olomouce se sjeli odborníci na výživu a zdravý životní styl. Více než 200 vědců z 30 zemí světa diskutuje v těchto dnech na přírodovědecké fakultě o vztahu mezi výživou a lidským zdravím.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vitamíny

Vitamíny | Foto: Fotobanka stock.xchng

Výživa se dnes stává super vědou a její praktické uplatnění je nemožné bez týmové spolupráce odborníků na životní prostředí, zemědělskou produkci, potravinářské technologie, výživu a metabolismus a klinickou diagnostiku, která je založena na odborné znalosti analytické chemie.

Odborníci na výživu se stále více shodují na významu probiotik pro lidské zdraví. Právě na přednášky věnované probiotikům se v Olomouci přihlásila řada světově uznávaných odborníků.

Účastníci tu diskutují také o vlivu pití piva či vína na zdraví člověka. Na konferenci se bude také mluvit o významu luštěnin, zejména lupiny, jako významného zdroje pro lidské zdraví v souvislosti s alergiemi nebo problémovými stravovacími zvyklostmi.

Blanka Mazalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme