O vztahu mezi výživou a zdravím diskutují v Olomouci odborníci z celého světa
Do Olomouce se sjeli odborníci na výživu a zdravý životní styl. Více než 200 vědců z 30 zemí světa diskutuje v těchto dnech na přírodovědecké fakultě o vztahu mezi výživou a lidským zdravím.
Výživa se dnes stává super vědou a její praktické uplatnění je nemožné bez týmové spolupráce odborníků na životní prostředí, zemědělskou produkci, potravinářské technologie, výživu a metabolismus a klinickou diagnostiku, která je založena na odborné znalosti analytické chemie.
Odborníci na výživu se stále více shodují na významu probiotik pro lidské zdraví. Právě na přednášky věnované probiotikům se v Olomouci přihlásila řada světově uznávaných odborníků.
Účastníci tu diskutují také o vlivu pití piva či vína na zdraví člověka. Na konferenci se bude také mluvit o významu luštěnin, zejména lupiny, jako významného zdroje pro lidské zdraví v souvislosti s alergiemi nebo problémovými stravovacími zvyklostmi.