Odborníci budou v areálu ústecké Setuzy zjišťovat, odkud pochází obtěžující zápach

Už roky si obyvatelé ústeckého Střekova stěžují na zápach z areálu bývalé Setuzy. Teprve loni na podzim se ale začaly úřady stížnostmi lidí vážněji zabývat. Dnes a zítra se odborníci pokusí zjistit, odkud zápach pochází. V areálu jsou tři možné zdroje.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ústí nad Labem | Foto: Gabriela Hauptvogelová

Jedním možným zdrojem je čistírna odpadních vod, dalším továrna na zpracování řepky a třetím výroba glycerinu a mastných kyselin. Pracovníci odborné firmy budou dnes a zítra zápach měřit a ve čtvrtek by už měli vědět, odkud pochází.

Zhruba do konce března ale potrvá vypracování návrhů, jak by se dal zápach odstranit. Už dříve firmy, kterým areál patří, například utěsnily a vyčistily kanalizaci, to ale nepomohlo.

Gabriela Hauptvogelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme