Potravinářská inspekce zavřela první restaurační zařízení, bar v Chodově
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zavřela z hygienických důvodů první restaurační provoz. Povolení kontrolovat tato zařízení má SZPI od začátku letošního roku.
Kontrolou inspektorů neprošel bar v Chodově na Sokolovsku.
„Inspekce zjistila nepřijatelnou hygienickou situaci v provozovně baru Van Duc Nguyen. V celém prostoru baru i jeho zázemí není dostupná teplá voda a zároveň chybí zařízení pro mytí nádobí,“ řekl mluvčí inspekce Pavel Kopřiva. Nešlo ale o jediný nedostatek.
„Dále SZPI zjistila v baru poházené obaly od nápojů a potravin a dlouhodobě neodklízené nečistoty a prach na podlaze. Rovněž v provozovně nebyly oddělené toalety pro hosty a personál,“ doplnil mluvčí.
Bar může znovu otevřít, až uvede všechno do pořádku. Inspekce s ním zahájila správní řízení o uložení pokuty, která může být až několik milionů korun.