Potravinářská inspekce zavřela první restaurační zařízení, bar v Chodově

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zavřela z hygienických důvodů první restaurační provoz. Povolení kontrolovat tato zařízení má SZPI od začátku letošního roku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Chodovský bar Van Duc Nguyen

Chodovský bar Van Duc Nguyen | Foto: SZPI

Kontrolou inspektorů neprošel bar v Chodově na Sokolovsku.

„Inspekce zjistila nepřijatelnou hygienickou situaci v provozovně baru Van Duc Nguyen. V celém prostoru baru i jeho zázemí není dostupná teplá voda a zároveň chybí zařízení pro mytí nádobí,“ řekl mluvčí inspekce Pavel Kopřiva. Nešlo ale o jediný nedostatek.

„Dále SZPI zjistila v baru poházené obaly od nápojů a potravin a dlouhodobě neodklízené nečistoty a prach na podlaze. Rovněž v provozovně nebyly oddělené toalety pro hosty a personál,“ doplnil mluvčí.

Bar může znovu otevřít, až uvede všechno do pořádku. Inspekce s ním zahájila správní řízení o uložení pokuty, která může být až několik milionů korun.

Inspektoři v baru zjistili nepřijatelnou hygienickou situaci | Foto: SZPI

Petra Hosenseidlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme