Praha oprášila tradiční gurmánské recepty

Znovuobnovit pozapomenutý gurmánský a gastronomický věhlas, kterému se Praha v minulosti těšila, se v uplynulých měsících snažili pořadatelé kulinářské soutěže 'Jak chutná Praha'. Minulou sobotu byly vyhlášeny výsledky soutěže a dnes budou vítězům slavnostně uděleny ceny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bez těchto pochutin se žádné mexické jídlo neobejde

Bez těchto pochutin se žádné mexické jídlo neobejde | Foto: Lucie Christovová

Podle ředitelky pražské informační služby Lucie Ramnebornové, která soutěž spolupořádala, byla akce ve svém slova smyslu a podstatě úspěšná.

Přehrát

00:00 / 00:00

Znovuobnovit pozapomenutý gurmánský a gastronomický věhlas, kterému se Praha v minulosti těšila se v uplynulých měsících snažili pořadatelé kulinářské soutěže Jak chutná Praha. Téma pro ředitelku pražské informační služby Lucii Ramnebornovou.

„Shromáždili jsme velké množství receptů, a to zejména staročeských a staropražských. Pro kulinářství znamená výsledek mnoho. První místo tak vyhrála pečená kančí kýta s kandovaným zelím. Už jen název značí, že se jedná o tradiční jídlo, které každého potěší,“ uvedla Ramnebornová pro Rádio Česko a dodala:

„Za zmínku stojí i dezert z morkové kosti, který byl opravdovou delikatesou.“

Recepty hodnotila odborná porota i podle příběhu, který byl k němu připojený. „Dvacet nelepších bylo zveřejněno na našich internetových stránkách a obyvatelé Prahy hlasovali pro ty nejlepší,“ zmínila Ramnebornová.

„Už nyní se hlásí zhruba 30 pražských restaurací, které mají například zájem vítězné recepty zařadit na svá menu,“ uzavřela.

Martin Křížek, Lukáš Vincourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme