Prodej burčáku na jižní Moravě začal letos později kvůli chladnému jaru

Jihomoravští vinaři začali s prodejem burčáku. Podle zákona se smí oficiálně na pultech objevit už od začátku srpna, hrozny ale letos kvůli chladnému jaru dozrávají o něco později.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sklenička burčáku

Sklenička burčáku | Foto: Vlasta Gajdošíková | Zdroj: Český rozhlas

„Ve čtvrtek se to vylisovalo, od pondělí to začalo být jako mošt a dnes už v tom je alkohol. Ale je to prudce pitelné,“ říká úsměvem Roman Duroň z jednoho z větších velkobílovických vinařství a dodává:

„Je to taková slaďounká voňavečka. Všechno vlastní hrozny Irsai Olivek, to je odrůda, co je nejdřív. Bylo to vlastně protrhávání, probírka těch hroznů, které byly tak zralé, aby se mohl udělat burčák.“

Vlasta Gajdošíková, dab Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme