Rybářské slavnosti nabídnou i pasování do cechu rybářského

Třeboň ožívá Rybářskými slavnostmi. Kromě specialit z rybího masa nebo ukázek rybářského řemesla právě dnes nabídne i zajímavý rituál, a to pasování do cechu rybářského.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Třeboňský kapr

Třeboňský kapr | Foto: Pavel Kudrna | Zdroj: Český rozhlas

Nebude se ale konat na hrázi rybníka, jak je to obvyklé, ale přímo v centru města na náměstí.

Ředitel třeboňského rybářství Jan Hůda naplánovanou slavnost popsal Radiožurnálu následovně: "My poklepáváme na zadní část těla. Poklepáváme tak, že se musí předklonit do mušle a k tomu říkáme takové naše rybářské povídání: Jménem cechu rybářského, cechu velmi váženého, pasujem vás dnešním dnem právoplatným rybářem."

Dvoudenní rybářské slavnosti ale nejsou jen o pojídání rybích specialit nebo závodech tichých bláznů, představují také možnost pátrat po historii rybího chovu.

Petra Matoušková, Lukáš Vincourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme