V areálu Výstaviště v Praze-Holešovicích začíná Český pivní festival

125 pivních značek, rockovou muziku, vepřová kolena a další masné pochoutky přinese do areálu holešovického výstaviště Český pivní festival, největší akce svého druhu v Česku. Točit se budou především piva z malých a středních pivovarů nerůznějších chutí a stupňů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pivo, ilustrační obrázek

Pivo, ilustrační obrázek | Foto: Stefan Gustafsson

Svůj oblíbený nápoj si mohou lidé v případě slunného počasí vychutnat na několika zahrádkách, které budou v areálu rozmístěné. Za deště se pak mohou schovat pod obří stan, kde budou přímo obsluhováni. V dalších menších stanech si ho budou moci načepovat sami.

Tradiční velké tuzemské pivovary na festivalu nenajdete, prezentovat se budou hlavně menší a střední podniky. „Oslovovali jsme velké pivovary, na možnost prezentace v rámci našeho festivalu nereagovali,“ říká ředitel festivalu Tomáš Král a pokračuje:

Přehrát

00:00 / 00:00

Podrobnosti o pivním festivalu zjišťovala reportérka Anna Königsmarková

„O to větší máme radost, že tam budou další pivovary, které pro návštěvníka nejsou tolik známé. A je to přesně to, podle našich zkušeností a historických vazeb, po čem naši návštěvníci volají.

Jsou tam takové názvy, jako je Démon, Baronka, Puškvorec, Nomád, Konrád, Mostecký kahan. Já doufám, že se objeví i Karel IV., což je nové pivo z letošního roku, které se vaří v Karlových Varech a kromě Karlových Varů ho nikde jinde nebudete moci ochutnat.“

Zlatý mok mohou návštěvníci konzumovat na pivní kartu obsahující 12 tolarů, kterou je možné si předplatit na internetu. Tomu, kdo by se ve značkách a druzích piv ztrácel, organizátoři poradí.

„Připravujeme workshopy na téma piv, která se budou prezentovat. Měly by být i propagační materiály, mělo by být přímo napsáno, co čepujeme za pivo, z jakého pivovaru je, jakou má pivovar tradici, kde se nachází a tak dále,“ popisuje Král.

K pivu patří i jídlo

K dobrému pivu patří jídlo a naopak. Nouze o chutné a především masné výrobky nebude. „Máme jídelní lístek, který obsahuje tradiční vepřová kolínka, guláše, tlačenky, nakládané sýry. Raritou je chod, kterému říkáme Mlsounovo prkénko. Což je pro čtyři až šest osob, kde se nachází takový pelmel všeho, co člověku k pivu může chutnat,“ říká Král.

„Pouhým" pitím alkoholu ale zábava neskončí. Po dobu trvání festivalu se na pódiu vystřídá 54 kapel. Dnešní program zahajuje Michal Hrůza.

„Bude tam i Lenka Dusilová, Daniel Anděl se skupinou Natural, Michal Novák se skupinou The Switch, Viktor Dyk se skupinou WAW!? a tak dále,“ zve za organizátory Tomáš Král. Holdovat pivu se v Holešovicích bude až do 1. června.

Anna Königsmarková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme