V Českých Budějovicích začíná Gourmet festival, nabídne třeba burgundskou kuchyni

Tržnice čerstvých delikates či praktické semináře s ochutnávkami - to je jen část programu, který nabízí ode dneška do neděle v Českých Budějovicích druhý ročník Gourmet festivalu. Jeho hostitelem bude restaurace Olivier na Husově třídě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

jídlo na talíři

jídlo na talíři | Foto: Klára Stejskalová

Po celou dobu konání Gourmet festivalu bude pro návštěvníky připravené festivalové menu, které připraví společně s dvěma francouzskými kuchaři šéfkuchař Robert Burian.

„Bude to středomořská bujabéza, klasika z oblasti Marseille. Budou to pokrmy typu kohout na víně, zase burgundská klasika, burgundské dušené maso, speciality celosvětově protřepané typu creme brulee nebo francouzské makaronky, popřípadě čokoládové suflé,“ popisuje.

Přehrát

00:00 / 00:00

O Gourmet festivalu informovala reportérka Mária Pfeiferová

Unikátní budou čtyři praktické semináře pro veřejnost s ochutnávkami. Dnešní bude zaměřený na vína a kuchyni Burgundska a hlavním hostem bude na své první cestě v České republice zástupce slavného burgundského vinařství.“

„Je to zástupce jednoho z deseti nejlepších vinařství v Burgundsku. Já se na to moc těším, protože je to velká událost pro Českou republiku. Toto vinařství obchoduje se 40 zeměmi světa a on bude poprvé v České republice. Prohlédne si Prahu a dva tři dny stráví s námi tady v Českých Budějovicích,“ říká organizátor festivalu Tomáš Aubrecht.

Na semináře pro veřejnost je možné přihlásit se telefonicky nebo prostřednictví rezervačního formuláře na webových stránkách restaurace Olivier.

Mária Pfeiferová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme