V Jeseníkách se rozjíždí projekt restaurací šetrných k životnímu prostředí

Využívání lokálních surovin, technologie šetrné k životnímu prostředí, podpora zdravého způsobu života, tradiční slezské recepty. Tato kritéria musejí splňovat restaurační a ubytovací zařízení na Jesenicku, pokud chtějí být součástí sítě Zelené hostince.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Za zlatou horeckou do Zlatych Hor (Jeseníky - 43)

Za zlatou horeckou do Zlatych Hor (Jeseníky - 43) | Foto: CzechTourism

Cílem projektu financovaného Evropskou unií je podpořit rozvoj turistického ruchu. Účastní se ho i polský partner z Opole. Jak říká koordinátor Zelených hostinců Marcel Šos, v Polsku jsou tradice silněji zakořeněné, proto máme v jejich hledání co dohánět.

"Na ty tradice se zatím moc nehledí. Možná je hlavním důvodem to, že tradiční jídla jsou opravdu chudá. Takže lidé mají trochu strach do toho jít. Myslíme si, že i toto je zajímavá cesta, jak se zviditelnit, jak být zajímaví a netradiční a přitom čerpat z tradic tohoto kraje," uvedl Šos.

ČRo 1 - Radiožurnál Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme