V Krkonoších i letos převládají ’jednodenní‘ turisté, hoteliéři lákají na slevy

Turistická sezóna v Krkonoších je v plném proudu, řada hotelů a penzionů má však o hosty i letos nouzi. Dopředu objednaná čtrnáctidenní dovolená je pro tamní hotely spíš velkou výjimkou. Lidé totiž i letos v létě do hor často míří pouze na jednodenní výlety.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Turistická cesta ze Sněžky

Turistická cesta ze Sněžky | Foto: Milan Baják | Zdroj: Český rozhlas

Pec pod Sněžkou je turistickou destinací, kam přes léto míří tisíce lidí. Ke smůle majitelů hotelů a penzionů jen malá část z nich si tam najde ubytování a zůstane třeba na týden.

„Vlastně jsme v půlce července, takže zatím nemůžeme hodnotit. V tuhle chvíli máme ubytování hlavně takovéto krátkodobé, jednu dvě noci. A samozřejmě převládá klientela na jeden den, takže tady ani nepřespí,“ říká Eva Lorencová z Informačního centra v Peci pod Sněžkou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zájem o ubytování v Krkonoších zjišťoval reportér Martin Pařízek

V penzionech a na horských boudách už toho vyzkoušeli mnoho; někteří majitelé lákají návštěvníky na slevy a řada hoteliérů se i v Krkonoších vydala cestou slevových portálů.

„Doporučuji vždycky si přečíst nějaké recenze, co na slevových portálech jsou. Dělají různé balíčky, penziony třeba nabízejí ubytování už pouze se snídaní, už nedělají polopenze s tím, že hosté mají večer možnost vybrat si z různých restaurací, které jsou v provozu,“ dodává.

A co turisty letos opravdu láká? Bioturistika a tradiční krkonošská kuchyně. Na tu se alespoň v Peci pod Sněžkou ptají nejvíce. Hranolky nebo krokety tak stále častěji vytlačují ovčí a kozí sýry, sejkory a kyselo.

Martin Pařízek, mta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme