V letních měsících stoupá počet lidí, kteří onemocní salmonelózou

Se salmonelózou se v Libereckém kraji léčilo od začátku roku už 100 lidí. Přes léto je riziko onemocnění mnohem vyšší. V teplém počasí se bakterie v potravinách rychleji množí a vzniká jich takové množství, které je schopné vyvolat onemocnění.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ledový nápoj (ilustrační foto)

Ledový nápoj (ilustrační foto) | Foto: Fotobanka stock.xchng

Salmonelóza se projevuje nevolností, zvracením, průjmy a zvýšenou teplotou. Příznaky se nedostaví bezprostředně po konzumaci jídla, ale až za několik hodin nebo dnů.

Průběh onemocnění se zhoršuje v případě přehřátí, vyčerpání nebo oslabení organismu.

Salmonelóze je možné se bránit tepelnou úpravou jídla. To by se mělo vařit nejméně 15 minut. Dále se nedoporučuje používat led do pití a jíst nemyté ovoce a zeleninu.

Eva Malá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme