V tradiční pekárně vyhlášku o označování pečiva vítají

V malé pekárně na okraji Frýdku-Místku vzniká pravý kváskový chléb s propečenou lesklou kůrkou. Ještě teplý míří do obchodů, kde se setkává s chleby ze zmražených polotovarů, které od zítřka povinně dostanou nálepku o svém původu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pekárna Oříkov - válení těsta

Pekárna Oříkov - válení těsta | Foto: Pavel Pavlas

Pekaři z tradiční frýdecko-místecké pekárny novou vyhlášku vítají. Zákazník podle nich konečně bude mít možnost rozlišit, co je opravdu čerstvé a kvalitní a co se jen tak tváří.

V malé pekárně se při výrobě chleba spoléhají jen na své ruce, parní pec a tradiční suroviny - mouku, vodu, sůl, kmín. Urychlovače a přísady začínající na E nepoužívají. Richard Plasgura má na zmrazené polotovary, které v supermarketech rozpékají, jasný názor.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pekaři z tradiční frýdecko-místecké pekárny se ve Večerním Radiožurnálu vyjádřili ke kvalitě dopékaného pečiva

„Je to klamavá reklama, protože čerstvý chleba tak, jak ho prezentujeme my, a takový ten domácí, je kvalitou na nesrovnatelné úrovni oproti těm průmyslově vyráběným, dopékaným výrobkům v marketech a jinde,“ říká Richard Plasgura.

Ani pekař Kamil dopékané výrobky nechválí. „Nemůžu si být jistý, jak je to pečivo před dopékáním staré,“ obává se pekař z tradiční pekárny.

Jana Jeckelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme