Ve Zvíkovském Podhradí se soutěží o nejlepší pokrm z kapra

Kdo umí nejlépe připravit kapra - to se dozví návštěvníci 4. ročníku soutěže Český kapr ve Zvíkovském Podhradí na Písecku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Třeboňský kapr

Třeboňský kapr | Foto: Pavel Kudrna | Zdroj: Český rozhlas

Zatímco minulé ročníky byly zaměřeny na kapra v moderní úpravě a využití této ryby v evropské kuchyni, letos se soutěží v pokrmech připomínajících kuchyni asijskou.

"Soutěží 14 finalistů, a to jak dospělých, tak juniorů. Jde v postatě o setkání uznávaných kuchařských celebrit a o setkání také těch mladých juniorů, kteří mají možnost vzájemně se setkat, popovídat si a vyměnit si zkušenosti," řekl ředitel hotelu, ve kterém se akce koná, Jindřich Židek

"Ti finalisté postoupili z korespondenční části, ve které bylo zhruba 30 přihlášek a z nich byli vybráni ti nejlepší."

Marika Táborská, Pavlína Fendeková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme