Výlov Rožmberka vrcholí, v pátek se přišly podívat stovky lidí

Hladina největšího českého rybníka se na tři dny proměnila na divadelní scénu. Výlov Rožmberka si nenechaly ujít stovky lidí. Rybáři také dnes předvedou tradiční rybářské řemeslo, které se za 400 let téměř nezměnilo.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výlov Rožmberka

Výlov Rožmberka | Zdroj: ČTK

„Na Rožmberku jsme provedli klasický zátah, tak jak ho tady známe už 400, 500 let - tradičním způsobem,“ upozorňuje na výjimečnost výlovu vedoucí technik vodního hospodářství Rybářství Třeboň Petr Sedláček.

Na Rožmberku se dodržují i tradiční rybářské zvyky. „Držíme klobouky, pasování na rybáře, přijímáme do cechu každého, kdo o to má zájem, ale nesmí přestoupit přes svatého Petra neustrojen, nevybaven, to znamená vždycky musí být mokrý,“ dodává.

Ryby upravené na mnoho způsobů můžete ochutnat přímo na hrázi a nebo si čerstvou rybu odnést domů. Před vánocemi kapří maso o něco podraží. O kolik přesně, bude jasné až po ukončení výlovů - tedy na konci listopadu.

Jitka Cibulová Vokatá, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme