Zámek Kačina u Kutné Hory bude patřit milovníkům sladkostí
Zámek Kačina u Kutné Hory bude dnes patřit milovníkům nejrůznějších sladkostí. Novou návštěvnickou sezónu tady symbolicky odstartuje tradiční Cukrářská pouť. Akce nabídne hlavně ukázky výroby a ochutnávky různých laskomin.
Zámecké nádvoří se už tradičně promění v jedno velké tržiště specializované na sladkosti všeho druhu. Chybět tak nebude třeba cukrová vata, koblížky, mandle v cukru a celá řada dalších sladkostí.
Cukrářská pouť ale chystá i odbornou gastronomickou část. Zámecká kuchyně bude patřit ostříleným učňům z Nové Paky. Tentokrát přijedou mimo jiné s ukázkou výroby a především ochutnávkou takzvaných špaldových koláčů.
„Špalda je prastará nešlechtěná obilnina, která je výjimečná nejen svým složením, ale hlavně zajímavou ořechovou chutí. Takže dodává koláčovým těstům specifickou chuť, kterou u bílé mouky nemůžeme dosáhnout,“ vysvětlila Alena Štecherová, jedna z organizátorek akce na Kačině.
Návštěvníci zámku dnes mohou poprvé zavítat i na sladkou výstavu. Její exponáty mají jedno společné – jsou vyrobené z čokolády.
Brány zámku Kačina budou dnes otevřené mezi desátou a sedmnáctou hodinou.