Zámek Kačina u Kutné Hory bude patřit milovníkům sladkostí

Zámek Kačina u Kutné Hory bude dnes patřit milovníkům nejrůznějších sladkostí. Novou návštěvnickou sezónu tady symbolicky odstartuje tradiční Cukrářská pouť. Akce nabídne hlavně ukázky výroby a ochutnávky různých laskomin.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zámek Kačina (Střední Čechy - jihovýchod - 03)

Zámek Kačina (Střední Čechy - jihovýchod - 03) | Foto: CzechTourism

Zámecké nádvoří se už tradičně promění v jedno velké tržiště specializované na sladkosti všeho druhu. Chybět tak nebude třeba cukrová vata, koblížky, mandle v cukru a celá řada dalších sladkostí.

Cukrářská pouť ale chystá i odbornou gastronomickou část. Zámecká kuchyně bude patřit ostříleným učňům z Nové Paky. Tentokrát přijedou mimo jiné s ukázkou výroby a především ochutnávkou takzvaných špaldových koláčů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na Zámek Kačina pozval posluchače Ranního Radiožurnálu redaktor Michal Trnka.

„Špalda je prastará nešlechtěná obilnina, která je výjimečná nejen svým složením, ale hlavně zajímavou ořechovou chutí. Takže dodává koláčovým těstům specifickou chuť, kterou u bílé mouky nemůžeme dosáhnout,“ vysvětlila Alena Štecherová, jedna z organizátorek akce na Kačině.

Návštěvníci zámku dnes mohou poprvé zavítat i na sladkou výstavu. Její exponáty mají jedno společné – jsou vyrobené z čokolády.

Brány zámku Kačina budou dnes otevřené mezi desátou a sedmnáctou hodinou.

Michal Trnka, bre Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme