Zelené hostince nabídnou v Jeseníkách lokální stravu

V Jeseníkách se rozbíhá projekt restaurací, šetrných k životnímu prostředí, takzvané Zelené hostince.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

zimní Jeseníky

zimní Jeseníky | Foto: Jan Videnka

Využívání lokálních surovin, technologie šetrné k životnímu prostředí, podpora zdravého způsobu života, tradiční slezské recepty. Tato kritéria musejí splňovat restaurační a ubytovací zařízení na Jesenicku, pokud chtějí být součástí sítě Zelené hostince.

Cílem projektu financovaného Evropskou unií je podpořit rozvoj turistického ruchu. Účastní se i polský partner z Opole.

Jak říká koordinátor Zelených hostinců Marcel Šos, v Polsku jsou tradice silněji zakořeněné a proto máme v jejich hledání co dohánět:

"Na ty tradice se zatím moc nehledí. Možná je hlavním důvodem to, že tradiční jídla jsou většinou chudá a lidé mají strach je vyzkoušet. Myslíme si, že je to ale cesta, jak se zviditelnit, být zajímaví a netradiční a přitom čerpat z tradic tohoto kraje."

ČRo 1 - Radiožurnál, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme