Autor

Romana Lehmannová

V roce 2010 jsem nastoupila do redakce publicistiky Českého rozhlasu České Budějovice jako redaktorka a moderátorka, v roce 2013 jsem se stala členem redakce zpravodajství.

Po mateřské dovolené jsem přešla od rozhlasu k televizi, ale stále chodím moderovat Noční linku.

Před Českým rozhlasem České Budějovice jsem svůj hlas propůjčovala soukromé stanici rádia Gold a Hitrádia Faktor coby moderátorka.

Motto, které by mě vystihovalo do puntíku, asi žádné nemám, ale snažím se nedělat ostatním to, co nechci, aby oni dělali mně.

RSS autora

Články autora

|Lucie Suchánková Hochmanová, Romana Lehmannová |Regiony

Zpoždění přes dvě hodiny. Hasiči odstraňovali stromy z trati do Českých Budějovic

Vlaky mezi Českými Budějovicemi a Chotýčany už jezdí. V noci na tomto úseku cestující vozily náhradní autobusy. Dopravu na hlavním koridoru do Prahy ve čtvrtek večer zastavily popadané stromy po bouřce a spoje nabíraly až dvouapůlhodinová zpoždění. Hasiči museli padesát cestujících z vlaku evakuovat. Z nepřístupného terénu jim pomohli do autobusu.

| ČRo, Romana Lehmannová |Příroda

Reportérka v Arktidě: rejnočí řízky! Nová vanoční tradice bez kostí

Zima, puška na lední medvědy, sprcha pouze v ledové vodě kilometr od chaty nebo v o něco „teplejším“ moři… Reportérka Českého rozhlasu Romana Lehmannová vyrazila na Svalbard a exkluzivně pro čtenáře Zpravodajského webu Českého rozhlasu líčí život českých vědců na terénní stanici uprostřed divoké přírody. A třeba také to, jak je těžké sehnat v místě věci na pečení klasických českých buchet.

|Romana Lehmannová |Příroda

Sdružení Děti Země přijímá nominace na titul Ropák roku a Zelená perla

Už 21. ročník ankety Ropák roku vyhlásilo sdružení Děti Země. Mezi kandidáty je například současný ministr dopravy Dan Ťok. Cenu Ropák roku uděluje sdružení za antiekologický čin. Za antiekologický výrok udílí ocenění Zelená perla. Navrhovat vítěze mohou lidé i organizace do 8. dubna. Jména vítězů se dozví 22. dubna.

| ČRo, Romana Lehmannová |Regiony

Falšují lékařské zprávy kvůli získání řidičáku. Jihočeští policisté evidují desítky případů

S pomocí falešných lékařských zpráv se několik cizinců pokusilo na jihu Čech získat řidičský průkaz. Policisté podezřívají 44letou ženu z Českého Krumlova, že jim v tom pomáhala. Zmiňovaný případ není v jižních Čechách ojedinělý. Jen za loňský rok tam přišla policie na téměř devadesát zfalšovaných zpráv.

|Romana Lehmannová |Regiony

Rakušané otevírají další část rychlostní silnice, která by se měla napojit na dálnici na jihu Čech

Cestování mezi Lincem a Freistadtem se znovu o něco zkrátí, Rakušané otevírají další část rychlostní silnice S10. Po sedmnácti kilometrech spojujících lineckou dálnici s Freistadtem projedou první řidiči v noci z neděle na pondělí. Další část S10 směrem k poslední obci před Českou republikou začnou stavět zřejmě v roce 2020. Dostavbu rychlostní silnice až k české hranici ale zatím nepřipravují. Čekají, zda se začne stavět i na české straně.