Autor

Šárka Rusnáková

Věk: ročník 1975 

Proč jste si vybral práci právě v rozhlase? Do rádia mě přivedla nakonec šťastná náhoda, tedy skutečnost, že, když jsem ukončila studia, nenašlo se v mém rodném kraji místo pro píšícího novináře, ale otvíralo se nové rádio. Zkusila jsem udělat hlasové zkoušky a tam jsem zjistila, že mikrofonu je můj hlas příjemný. Z komerčního rádia pak nebylo daleko do toho veřejnoprávního, tedy do rozhlasu, který se mi stal brzy velkou láskou. A i když jsem se od něj poté na několik let vzdálila, věděla jsem, že se tam určitě chci jednou zase vrátit. 

Dosavadní kariéra: Soukromá rádia jen na chvíli, pak na více let Český rozhlas Olomouc, v Praze např. Česká televize a lifestylová média a v Pardubicích pak dva splněné sny - mateřství a návrat do rozhlasu. 

Zájmy a záliby: Literatura, poezie, příběhy s dobrým koncem, české filmy 30.a 40. let, kočky, výlety ve smyslu, že i cesta je cíl, staré domy a tajemné zahrady, rodinné konstelace, lidé s dobrým srdcem a životním elánem a nejvíc samozřejmě moje rodina.

RSS autora

Články autora

|Marika Táborská, Šárka Rusnáková |Ekonomika

Strojírny v Uničově budou propouštět

Hromadné propouštění čeká zaměstnance největšího tuzemského strojírensko-opravárenského komplexu Unex v Uničově na Olomoucku. Do konce tohoto roku by tam mělo přijít o práci 130 lidí, další propouštění se očekává v příštím roce.

|Markéta Kaclová, Šárka Rusnáková |Zprávy z domova

Výbuch na Přerovsku

Výbuch plynu dnes ochromil dvě vesnice na Přerovsku. Při explozi byl zraněn jeden člověk, deset dalších lidí hasiči evakuovali. Distribuční firma musela kvůli události zastavit přívod energie do všech domácností. Podle operačního důstojníka olomouckého krajského dispečinku Aloise Kosatíka došlo k výbuchu poté, co muž z Čekyně při svařování v rodinném domě narušil plynové potrubí. Následný požár mu způsobil popáleniny nohou a poničil dům.

|Markéta Kaclová, Šárka Rusnáková |Zprávy z domova

Armáda v Libavé zůstane

Lidé žijící ve vojenském újezdu Libavá na Olomoucku odsouhlasili armádě zachování tamního vojenského prostoru. Ankety ministerstva obrany se zúčastnilo přes 60 procent obyvatel. Podle mluvčího resortu Miroslava Šindeláře hlasovalo z 546 lidí, kteří hodili lístek do uren, 498 pro a jen 38 proti zachování újezdu.