Autorka

Silvie Mikulcová

Vedoucí redakce v Českém rozhlase Ostrava.

RSS autorky

Články autorky

|Silvie Mikulcová, Martin Karlík, Denisa Šindlerová |Zprávy z domova

Nákup ostravského CyberKnife se prý za Němečkova vedení prodražil o miliony, ministr to odmítá

Ostravská fakultní nemocnice podle policie předražila za vedení současného ministra Svatopluka Němečka z ČSSD nákup kybernetického nože o 65 milionů korun. Kriminalisté část peněz zajistili v jedné z moravských firem. Uvedla to Česká televize. Nákup přístroje CyberKnife pro ostravskou nemocnici schválily ministerstvo i vláda, řekl Němeček s tím, že v kauze není vyšetřován ani obviněn.

|Silvie Mikulcová, Mária Pfeiferová, Anna Jadrná, Daniel Zach |Zprávy z domova

Zubní protéza i sjezdové lyže, ztráty a nálezy ukrývají různé poklady

Prázdný sud od piva nebo sjezdové lyže, takové předměty se nacházejí ve ztrátách a nálezech na jihlavském magistrátu. Pokud si nyní lidé pro ztracenou věc přijdou, zaplatí nově za její skladování symbolický poplatek. Loni si lidé v Jihlavě vyzvedli více než polovinu z nalezených věcí. Naopak v Českých Budějovicích mají s ukládáním ztracených věcí problém. Podle nového občanského zákoníku je musí skladovat tři roky. Radnice tak hledá prostory, kam předměty uložit.

|Martin Knitl, Český rozhlas, Silvie Mikulcová, Zdislava Mochová, kov |Regiony

V Ostravě nebo Frýdku-Místku vyhrálo volby ANO, v Novém Jičíně či Havířově ČSSD

Sociální demokraté přišli o vládu nad Ostravou. S více než 21 procenty je porazilo hnutí ANO. Voliči rozhodli také o tom, že v zastupitelstvu nebude dosavadní primátor Petr Kajnar. Bývalý sociální demokrat kandidoval za Ostravské fórum. Hnutí ANO uspělo také ve Frýdku-Místku, i sociální demokraté však slaví úspěchy ve velkých městech, vyhráli třeba v Novém Jičíně nebo v Havířově.

|Silvie Mikulcová, Iva Havlíčková |Regiony

Předvolební speciál ČRo Ostrava: OSTRAVA

Předvolebního speciálu ČRo Ostrava se v Ostravě zúčastnili: Lukáš Černohorský (Jsme Ostrava - koalice Strany Zelených a Pirátů), Roman Gelnar (Úsvit přímé demokracie), Jana Glogarová (Strana práv občanů), Peter Harvánek (Změna pro Ostravu), Liana Janáčková (Nezávislí), Martin Juroška (KSČM), Petr Kajnar (Ostravské fórum), Vladimír Leško (Romská demokratická strana), Nela Lisková (Lev 21 - Národní socialisté), Tomáš Macura (ANO), Dalibor Madej (Toryové), Lumír Palyza (ČSSD), Martin Piperek (TOP 09), Jiří Poledne (Dělnická strana sociální spravedlnosti), Zbyněk Pražák (KDU – ČSL), Lukáš Semerák (Hnutí Ostravak), Martin Štěpánek (ODS) a Jiří Zapletal (Strana svobodných občanů).