"Bondrův den" zařídil Caps důležité body

V noci na dnešek měla zámořská hokejová NHL na pořadu sice jen dva zápasy, ale zato se v nich naplno bojovalo o účast v play-off. Základní část soutěže končí za dva týdny a na postupové osmé pozici ve Východní konferenci figurují washingtonští Capitals. Ti dnes v noci zvítězili na ledě New Jersey 3:1, když u žádné branky hostí nechyběl Peter Bondra - dva góly vstŕelil a na zbylý nahrál. Ve druhém utkání vyhrálo Chicago v Minnesotě 3:1.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Peter Bondra

Peter Bondra | Foto: Washington Capitals

Jaromír Jágr se tentokrát bodově neprosadil. Za držení Patrika Eliáše inkasoval jeden dvouminutový trest, pouze třikrát vystřelil na branku a šancee na dostižení vedoucího muže kanadského bodování Jaromeho Iginly se znovu snížily. Do statistik se naopak zapsali čeští hráči v domácím týmu. V první třetině otevřel po přihrávce Petra Sýkory skóre svým šestadvacátým gólem v sezóně Patrik Eliáš. Washington výhrou nad Ďábly zakončil svou osmizápasovou pouť po hřištích soupeřů, během níž se radoval z pěti vítězství. Stejný průběh a nakonec i výsledek mělo i střetnutí mezi Minnesotou a Chicagem. Domácí také vedli 1:0 poté, co v 10. minutě přihrál obránce Ladislav Benýšek na devětadvacátý gól v sezóně Slováku Mariánu Gáboríkovi. Hosté skóre otočili především díky švédskému útočníkovi Michaelu Nylanderovi, který si stejně jako Bondra připsal tři kanadské body. Nejprve přihrál na vyrovnávací gól Philu Housleymu, poté sám skóroval a v polovině závěrečného dějství přidal další asistenci u trefy Erika Dazeho.

Výsledky a statistika nočních duelů NHL:

New Jersey - Washington 1:3 (1:1, 0:0, 0:2)
Branky: 11. Eliáš (Sýkora) - 50. a 60. Bondra, 15. Nikolišin. Střely na branku: 27:16. Diváci: 19.040.

Minnesota - Chicago 1:3 (1:0, 0:2, 0:1)
Branky: 10. Gáborík (Benýšek) - 27. Housley, 38. Nylander, 50. Daze. Střely na branku: 16:22. Diváci: 19.004.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme