Cavendish slavil sté vítězství, Wiggins je už na Giru bez šance

Britský cyklista vyhrál 12. etapu Giro d´Italia a v historické tabulce se dostal na šesté místo. Bradley Wiggins nabral tříminutovou ztrátu a na vítězství může zapomenout. Italský závod stále vede domácí Vincenzo Nibali.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mark Cavendish

Mark Cavendish | Zdroj: ČTK

V rovinaté 134 kilometrů dlouhé etapě si Cavendish počkal na závěrečný spurt a potvrdil, že v téhle disciplíně nemá v současné cyklistice konkurenci. Znovu si tak oblékl červený dres pro lídra bodovací soutěže.

V dešti a zimě totálně propadl Bradley Wiggins. Úřadující vítěz Tour de France a zlatý medailista z olympijské časovky odpadl 40 kilometrů před cílem a nabral více než tříminutovou ztrátu. Lídrem stáje Sky se tak stal Rigoberto Urán.

Kolumbijec je třetí v průběžném pořadí, ztrácí na vedoucího Nibaliho dvě minuty. Druhý Australan Cadel Evans musí stahovat ztrátu 41 sekund.

V pátek je na programu další rovinatá etapa z Busseta do Cheraska. Nejdelší etapa letošního Gira má 254 kilometrů.

Cyklistický závod Giro d'Italia - 12. etapa Longarone - Treviso (134 km):
1. Cavendish (Brit./Omega Pharma-Quick-Step) 3:01:47, 2. Bouhanni (Fr./FDJ), 3. Mezgec (Slovin./Argos), 4. Nizzolo (It./RadioShack), 5. Lancaster (Austr./Orica), 6. Belletti (It./AG2R), 7. Ferrari (It./Lampre), 8. Modolo (It./Bardiani Valvole), 9. Tamuridis (Řec./Euskaltel), 10. Ventoso (Šp./Movistar) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí:
1. Nibali (It./Astana) 46:28:14, 2. Evans (Austr./BMC) -41, 3. Urán (Kol./Sky) -2:04, 4. Gesink (Niz./Blanco) -2:12, 5. Scarponi (It./Lampre) -2:13, 6. Santambrogio (It./Vini Fantini) -2:55, 7. Niemiec (Pol./Lampre) -3:35, 8. Intxausti (Šp./Movistar) -4:05, 9. Pozzovivo (It./AG2R) -4:17, 10. Majka (Pol./Saxo-Tinkoff) -4:21.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme