"Musíme hrát jako proti Itálii," tvrdí před finále Lukáš Zelenka

České fotbalisty do jedenadvaceti let čeká zítra finále evropského šampionátu. Od půl deváté se pokusí v Basileji oplatit francouzským mladíkům porážku 0:2 ze základní skupiny. Právě fotbalisté ze země Galského kohouta však patří podle mnohých k nejlepším mužstvům své věkové kategorie na světě, a tak půjdou do zápasu jako favorité. Záložník pražské Sparty Lukáš Zelenka si i přesto myslí, že Češi mohou uspět. Potvrdil to i v rozhovoru pro Český rozhlas.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stříbrné medaile už máme jisté, ale kdo by si nepřál víc? K tomu je však třeba porazit zatím bezchybné Francouze. Je to vůbec možné?

Myslím, že v našich silách to je. Jestli budeme hrát tak dobře jako proti Itálii, tak máme šanci. Očekávám úplně jiný zápas než ve skupině. Máme více sil než v úvodu turnaje. V každém případě je Francie jeden z nejlepších týmů světa.

Celý český tým si věří, ale po úvodní porážce s Francií jste tvrdili, že se jedná o nejlepší mužstvo na turnaji a nebude jednoduché jej porazit. Nemáte strach, že nastoupíte na hřiště s pocitem, že s Francouzi se vyhrát nedá?

Určitě ne. Máme před nimi sice respekt, ale ten jsme si udělali také vítězstvím nad Itálií. Můžeme jen doufat, že nás podcení, nebo že dáme první gól a potom to udržíme. Ale bude to těžké, protože Francie hraje opravdu výborně.

Bylo by samozřejmě hezké dát Francii tak rychlou branku jako Italům. Vaše taktika se ale spíše zaměří na to, aby bezbrankový stav vydržel co nejdéle, protože potom by Francouzi mohli znervóznět?

Samozřejmě se budeme snažit nedostat hned na začátku gól. Kdybychom udrželi čisté konto do poločasu, začali by Francouzi být nervózní. Jestliže pustíme takový tým jako je Francie do vedení, tak proti nim nebudeme mít žádnou šanci.

Souhlasíte s názorem, že Francii lze porazit, ale nikoli porážet?

Určitě. My už jsme s ní jednou prohráli ve skupině, takže teď by to mohlo vyjít.

Miroslav Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme