250 slávistů a dost. Bohemians šikovně vyřešili předprodej na vršovické derby

Fotbalisté Slavie bojují o titul a za jejich fanoušky se v posledních měsících prohlašují i ti, do kterých byste to před dvěma lety neřekli. Na jaře na domácí ligové zápasy přišlo v průměru okolo 14 tisíc příznivců sešívaných, ale na přespříští ligové kolo na hřišti Bohemians jich půjde jen 250. Klokani totiž přišli s taktikou, jak fanouškovskou převahu svých sousedů z Vršovic elegantně vyblokovat.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slávisté mají v Ďolíčku vyčleněn sektor hostí pro 250 lidí

Slávisté mají v Ďolíčku vyčleněn sektor hostí pro 250 lidí | Foto: www.bohemians.cz/PJMl

Zápas Bohemians proti Zlínu se už dávno hrál, ale hlasatel neustále opakoval fanouškům, aby mysleli už na příští domácí duel a koupili si vstupenku na zápas se Slavií.

Klokani tento prodej dopředu neohlásili, pokladny otevřeli na úkor tržby z prodeje suvenýrů chvilku před zápasem a s konečným hvizdem ho znovu uzavřeli.

„Dle odhadů velikosti fronty lze předpokládat, že jsme prodali několik stovek vstupenek," říká mluvčí Bohemians Tomáš Mutinský.

Dál měli možnost nákupu pouze permanentkáři a členové Družstva fanoušků Bohemians, kteří bleskurychle vyprodali hlavní tribunu.Na zápas sice ještě zbylo řádově několik set vstupenek, ale ty jsou do kotle Bohemians, a tam by si fotbal s dresem Slavie fanoušci asi zrovna neužili.

Přitom za tímto jednoduchým vyšachováním hostů byl prý pouze dobrý úmysl. „Chtěli jsme udělat vstřícný krok vůči našim fanouškům. O utkání se Slavií či se Spartou je velký zájem, takže jsme chtěli fanouškům ušetřit cestu do Ďolíčku, aby nemuseli za dva dny znovu do fanshopu," vysvětluje Mutinský.

Slavia na to nemůže nic říct. Domácí jí dali povinnou kvótu vstupenek pro její fanoušky, což při oficiální kapacitě 5000 míst znamená 250 kusů. Zbytek, který chtěl na utkání jít, má smůlu.

„Bohemka se rozhodla, že bude lístky prodávat při svém domácím zápase v lize. Chtěla je nabídnout primárně svým fanouškům. My, jako klub, který se snaží nabídnout vstupenky na naše zápasy také primárně našim fanouškům, to dokážeme pochopit," rozumí domácím mluvčí Slavie Michal Býček.

Pokud chtějí zápas vidět naživo i další fanoušci Slavie, budou muset lístky sehnat přes své přátele fandící Bohemians. Další možná využijí i balkóny okolních činžovních domů.

Martin Charvát, vm Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme