4 góly během 7 minut rozhodly o výhře Sparty

Sedmiminutová přestřelka v závěru zápasu rozhodla o vítězství fotbalistů Sparty v pátém kole Gambrinus ligy nad Synotem. Domácí tým se však k výhře protrápil a utkání rozhodl až v závěrečné čtvrthodině. Branky stříleli náhradníci: sparťanské Sionko s Kinclem, třetí gól si dal Synot sám. O jedinou branku hostů se postaral Petržela, pro něhož to byla premiérová ligová trefa.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gambrinus liga

Gambrinus liga | Foto: Jan Rosenauer

Sparťané se poprvé na podzim představili se záložníkem Zelenkou v základní sestavě. Začali aktivně a chvíli se zdálo, že je jen otázkou času, kdy vstřelí první gól. Jenže Gluščevič zahodil svůj odvážný průnik v šesté minutě a podobně s takřka stejnou šancí naložil Poborský, takže hosté úvodní kritické minuty přežili. Nejblíže měl k vedoucí brance v šestnácté minutě Jun, který po narážečce od Gluščeviče obelstil Palinka, ale v koncovce sám před Drobiszem totálně zklamal. Po této akci však sparťanská hra začal výrazně uvadat. Malý pohyb a hra jen po trestné území soupeře začala fanoušky zákonitě brzy nudit. Už po půlhodině hry se proto ozvalo z hlediště poprvé v sezoně "Kotrba ven". Ani kritický ohlas nejvěrnějších fanoušků však hráče nepřiměl k většímu nasazení a až do přestávky se favorit na nic nezmohl. Naopak, hosté měli k vedení mnohem blíže: v 25. minutě mířil Meduna sám na Blažka, jenže ten znovu prokázal, že v současné formě je největší sparťanskou oporou.

Po pauze sice poslal trenér Kotrba na trávník Kincla místo Gluščeviče, ale na hře se nic nezměnilo. Sparťanský stereotyp dál na soupeře neplatil a pískot dál sílil. Poborský navíc uviděl čtvrtou žlutou kartu, která mu vystaví stop pro další zápas. Ve stejné chvíli však už na trávníku běhal střídající Sionko a ten trápení rudých barev ukončil. Patnáct minut před koncem si naběhl za chybující obránce Synotu a jeho třetí dotek s míčem zajistil Spartě vedení. Nastartoval současně střelecké hody: o dvě minuty Kincl s velkým přispěním obránce Palinka propasíroval míč podruhé za Drobisze a zdálo se, že se zápas bude v klidu dohrávat. Hosté však byli proti. V 80. minutě se prohnal po sparťanské levé straně mladíček Petržela a znovu vrátil Synotu šanci, ale Kincl mu ji vzápětí definitivně sebral. Využil Sionkova obloučku a dělovkou z hranice šestnáctky uzavřel bláznivou sedmiminutovu přestřelku.

Sparta Praha - 1. FC Synot 3:1 (0:0)

Branky: 75. Sionko, 77. vlastní Palinek, 82. Kincl - 80. Petržela. Rozhodčí: Vidlák - Pustka, Gulajev. ŽK: Poborský, Kováč - Seman, Čoupek, Abrahám, Meduna. Diváci: 4764.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme