75%, taková je úspěšnost našich v Poháru UEFA

Český fotbal bude mít mezi čtyřiceti kluby v základních skupinách Poháru UEFA trojnásobné zastoupení. Postup si zajistili fotbalisté Liberce, Mladé Boleslavi i pražské Sparty, jen Slavia vypadla po prohře na hřišti londýnského Tottenhamu 0:1. Liberec vyhrál v Bělehradě nad Crvenou Zvezdou 2:1, Mladá Boleslav doma nad Olympique Marseille 4:2 a Spartu posunula dál i bezgólová domácí remíza se skotskymi Hearts.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

fotbalisté Mladé Boleslavi oslavují

fotbalisté Mladé Boleslavi oslavují | Zdroj: ČTK

Sparťanům po výhře ve Skotsku stačila domácí bezbranková remíza s Hearts, Liberec vyhrál v Bělehradě nad Crvenou Zvezdou 2:1 a Mladá Boleslav šokovala Olympique Marseille výhrou 4:2, když rozhodující gól dala až v posledních sekundách hry. Postupující mají zajištěné minimálně čtyři zápasy ve skupinách. Jména soupeřů se dozvědí při losování v úterý ve švýcarském Nyonu.

Fotbalisté Mladé Boleslavi se postarali o jedno z největších překvapení dnešního programu, když vyřadili Olympique Marseille, finalistu Poháru UEFA z roku 2004 a jeden z nejslavnějších evropských klubů. První duel sice prohráli 0:1 a i dnes museli dvakrát dotahovat ztrátu, ale třemi góly v závěrečné půlhodině šokovaného soupeře poslali ze hry. První gól domácích dal jejich nejlepší střelec Luboš Pecka, o ostatní se postarali náhradníci. Dvakrát se trefil Radim Holub a postupový gól vstřelil Tomáš Sedláček v druhé minutě nastaveného času. Trenérovi Dušanu Uhrinovi mladšímu se tak povedlo navázat na patnáct let starý úspěch svého otce, jenž slavný francouzský velkoklub připravil s pražskou Spartou o účast v Lize mistrů.

Liberečtí fotbalisté vyhráli v souboji s Crvenou Zvezdou Bělehrad oba zápasy. K dvoubrankovému vítězství v domácím utkání dnes přidal v srbské metropoli gólovou pojistku hned v druhé minutě Jiří Bílek. Ještě před přestávkou si sice Brazilec Ailton vzpomněl, že býval králem střelců německé ligy, ale v 65. minutě zpečetil postup Jan Holenda.

Fotbalisté Slavie se jako jediný český tým s Pohárem UEFA rozloučili. Na hřišti londýnského Tottenhamu prohráli stejně jako před dvěma týdny na Strahově 0:1, a to znamená, že si loňské úspěšné tažení nezopakují. Malou útěchou jim může být, že dnes sehráli s "Kohouty" vcelku vyrovnaný zápas a měli i šance. Vítězný gól dal 11 minut před koncem Ir Robbie Keane.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme