Agassi vyhrál Australian Open i sázku s manželkou

Američan Andre Agassi vyhrál počtvrté v kariéře tenisové Australian Open. Ve finále nedal šanci Němci Raineru Schüttlerovi a vyhrál 6:2, 6:2 a 6:1. Kromě Australian Open vyhrál také sázku se svou manželkou Steffi Grafovou, která se tak objeví po jeho boku ve smíšené čtyřhře na French Open. Do historie se zapsala Martina Navrátilová, která se ve věku 46 let a tří měsíců stala nejstarší grandslamovou vítězkou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Andre Agassi

Andre Agassi | Foto: ATP

Druhý nasazený Agassi vstoupil do utkání vynikajícím způsobem. Vyhrál hned první dva Schüttlerovy servisy a prakticky rozhodl o zisku úvodní sady ve svůj prospěch. Ve čtvrté hře sebral německý tenista Agassimu podání, snížil na 2:3, ale to bylo z jeho strany vše. Schüttler byl celý zápas pod tlakem a při současné formě Agassiho neměl na vítězství nejmenší naději.

Tenisová legenda Martina Navrátilová se stala nejstarší vítězkou grandslamového turnaje. Ve svých 46 letech a třech měsících vyhrála smíšenou čtyřhru po boku Leandra Paese z Indie. Ve finále porazili australsko - řecký pár Todd Woodbridge, Eleni Danilidouová 7:5 a 6:4. Rodačka z Řevnic překonala rekord Australana Normana Brookse, který byl o měsíc mladší než Navrátilová a zvítězil v mužském deblu v Austrálii v roce 1924.

Mezi vítězi letošního Australian Open nechybí ani české jméno zásluhou Barbory Strýcové. Šestnáctiletá hráčka obhájila titul ve dvouhře juniorek. Loňská nejlepší juniorka světa vyhrála nad Viktorií Kutuzovovou z Ukrajiny 0:6, 6:2 a 6:2. Rodačka z Plzně tak napodobila Andreu Strnadovou, která dokázala zvítězit ve dvouhře juniorek ve Wimbledonu v letech 1989 a 1990.

Výsledky:

Muži - finále dvouhry: Agassi (2-USA) - Schüttler (31-Něm) 6:2, 6:2, 6:1

Úspěšnost prvního podání: 67% - 51%

Esa: 7:4

Dvojchyby: 1:4

Nevynucené chyby: 13:25

Vítězné míče (včetně podání): 30:16

Brejky: 8 ze 13 (62 procent) - 1 z 1 (100 procent)

Celkem vyhrané míče: 80:43

Čas: 1:16 hod.

Juniorky - dvouhra, finále: Strýcová (1-ČR) - Kutuzovová (9-Ukr.) 0:6, 6:2, 6:2

Finále - smíšená čtyřhra: Navrátilová, Paes (USA/Ind.) - Daniilidouová, Woodbridge (Řec./Austr.) 6:4, 7:5

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme