Agassi vyhrál sázku a bude hrát s Grafovou v Paříži

Tenista Andre Agassi se stal vítězem letošního Australian Open Ve finále úvodního grandslamu sezóny porazil Němce Rainera Schuettlera jednoznačně 6:2, 6:2, 6:1 a potvrdil skvělou formu, se kterou do Mebourne přijel. Co pro Američana vítězství znamená?

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Andre Agassi

Andre Agassi | Foto: ATP

Pokud to vezmeme čistě statisticky, tak je letošní melbournské prvenství už Agassiho čtvrtým triumfem. Celkově osmým na grandslamu a Američan se tak v dlouhodobé tabulce nejčastějších vítězů posunul na šesté místo, o které se dělí mimojiné s Ivanem Lendlem. Daleko víc než historie zajímá Agassiho budoucnost a v tomto ohledu mu prventsví na Australian Open přineslo ještě jednu výhru. S manželkou Stefi Grafovou se vsadil, že pokud tady uspěje, bude ona hrát mix na French Open. A jak přiznal, prohraná sázka tenistku, která poslední zápas na turnaji odehrála v srpnu 1999, netěší.

"No, moc nadšená z toho není, ale doufám, že s ní budu ještě 50 let a bude mít i jiné důvody, aby do mě byla blázen. V každém případě, jsem to vymyslel já a teď je mojí zodpovědností, aby k tomu doopravdy došlo. A spolehněte se, že na tom zapracuji."

Snad proto, ještě nemá Agassi jasno o taktice, ani netuší, jestli nechá hrát Stefi z forhednové strany.

"Já myslím, že toho budeme muset probrat ještě hodně, než se domluvíme na tom, kdo bude stát, na které straně dvorce. Myslím si, že si nikdo neuvědomuje, jak těžké to budu mít, abych jí tam vůbec dostal."

A jak vidí Agassi vyhlídky manželské dvojice na úspěch v případném souboji s melbournskými vítězi Leandrem Paesem a Martinou Navrátilovou?

"Ujišťuji vás, že pokud bychom s nimi hráli, moc šancí mít nebudeme. Za prvé já nejsem deblista, za druhé s ženami obyčejně nehraji a za třetí nejsem schopný vyslat na ženu prudký úder. A Stefi bude míče jen tak hladit, vždyť nehrála zápas roky. Ale garantuji vám, že na mé tváři uvidíte úsměv a budeme se skvěle bavit."

Petr Souček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme