Akrobatka Sudová bez medaile

Největší česká naděje prvního dne olympijských her, akrobatická lyžařka Nikola Sudová, vyšla medailově naprázdno. Vicemistryně světa dostala ve večerní finálové jízdě v boulích na trati v Sauze D'Oulx od rozhodčích 23,58 bodu a obsadila šestou pozici. Závod vyhrála Jennifer Heilová z Kanady, druhá skončila obhájkyně titulu Norka Kari Traaová a třetí byla Sandra Laouraová z Francie.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nikola Sudová

Nikola Sudová | Foto: AFP

"Je to důvod ke spokojenosti i ke zklamání. Mrzí mě to, protože jsem byla ke stupňům vítězů docela blízko," řekla Sudová po závodě. O možnost získat cenný kov pravděpodobně přišla v kvalifikaci, ve které byla až jedenáctá. Ve finále se sice startuje od nuly, ale rozhodčí k tomu přihlížejí. Na prvním můstku předvedla Sudová takzvaný D Spin X, salto s rotací mimo osu. Při druhém skoku zvolila helikoptéru s krosem, neboli s překřížením lyží, a roznožkou. Od rozhodčích ale nedostala za provedení příliž vysoké známky a chybějící desetiny ji odsunuly z bojů o medaile. Mladší sestra Nikoly, Šárka, skončila v kvalifikaci šestadvacátá a do finálové jízdy nepostoupila.

Výsledky:

1. Heilová (Kan.) 26,50 bodu, 2. Traaová (Nor.) 25,65, 3. Laouraová (Fr.) 25,37, 4. Kjellinová (Švéd.) 24,74, 5. Uemuraová (Jap.) 24,01, 6. N. Sudová (ČR) 23,58, 7. Richardsová 23,30, 8. Robichaudová (obě Kan.) 23,10, 9. Scanzioová (It.) 23,00, 10. Bahrkeová 22,82....26. Š. Sudová (ČR) - nepostoupila z kvalifikace.

Ondřej Prokop Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme